Hyppää sisältöön

Kohuttu alastontanssiteos saa ensi-iltansa Oulussa

Nykytanssiteos Riisuttuna saa ensi-iltansa Oulun kaupunginteatterissa perjantaina. Vaikka esitys on herättänyt jo ennakkoon voimakkaita tunteita, on avausviikonlopun näytökset myyty lähes loppuun jo ennakkoon.

Kuva: Yle

Ennakkokohua aiheuttanut tanssiteos Riisuttuna esitetään perjantaina Oulun Kaupunginteatterissa. Vilkkaan keskustelun myötä koreografi Satu Tuomisto on joutunut perustelemaan alastomuusteemaa myös itselleen.

– Aamupöydässä kun olen lukenut median kommentteja ja ihmisten mielipidekirjoituksia, niin olen hyvin vahvasti päässyt perustelemaan näitä valintojani. Tämä on vahvistanut, mitä haluan tällä teoksella sanoa, Tuomisto sanoo.

Tuomisto odottaa, että ensi-illan jälkeen keskustelu vaihtuu itse asiaan, eli teokseen.

– On keskusteltu aiheesta, olettamuksista ja mielikuvista mutta nyt pääsee keskustelemaan itse teoksesta. Minusta on ihanaa kuulla mitä ihmiset ovat mieltä siitä.

Alastomana katsominen kiehtoo - lauantain esitys lähes täynnä

Viikonlopun esitykset on myyty lähes täyteen jo ennakkoon. Varsinkin lauantain näytös, jossa myös yleisö riisuu vaatteensa, on melkein loppuunmyyty.

– Ihmiset ovat selkeästi kiinnostuneita ja toivoinkin, että tämä olisi oululaisille hieno mahdollisuus tulla katsomaan tanssiesitystä alasti, Tuomisto pohtii.

– En osaa sanoa, haluavatko he haastaa itseään ja kokea sen alastomuuden, vai onko luonnollista ja helppoa tulla tänne, sen näkee sitten lauantaina.

Heidi Hannukainen, Yle Oulu

Suosittelemme sinulle