Hyppää sisältöön

Uusi ohjelmasarja Turun Radion tiistaissa: Hilander ja Heikkilä samalla lautalla

Koomikko-imitaattori Heikki Hilander ja Förin äijä Markku Heikkilä pureksivat yhdessä maakunnan ajankohtaisia asioita ja uutisia.

Markku Heikkilä ja Heikki Hilander
Kuva: Yle
Satu Aaltonen

Koomikko-imitaattori Heikki Hilander ja Förin äijä Markku Heikkilä aloittavat yhteisen radio-ohjelman Turun Radiossa tiistaina 18.3. Herrat pureksivat maakunnan ajankohtaisia asioita ja uutisia kerran viikossa Förillä reissaten.

– Olemme varmaan 30 vuotta puhuneet, että olisi hauska tehdä jotakin porukassa, Heikkilä kertoo.

Nyt ohjelmantekoon ryhdyttiin Hilanderin aloitteesta, ja Yle osti idean. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pitkän linjan turkulaiset viihdyttäjät tekevät yhteistä radio-ohjelmaa.

– Kun kyse on ajankohtaisradiosta ja päivän uutisista, mietimme, mikä olisi luonteva käsittelytapa. Perusturkulainen tapa on, että istutaan Förillä ja jutellaan, Markku Heikkilä tiivistää.

Ensimmäisinä aiheina eurovaalit ja mestareiden liiga

Koska mukana on imitaattori Hilander, Förin kyytiin saadaan kustannustehokkaasti pari-kolmekymmentä muutakin hahmoa.

– Ne tulevat ihan samaan hintaan. Ei tarvitse ruveta muita alveja maksamaan, Hilander vahvistaa.

Ensimmäisessä jaksossa on kyse eurovaaleista, toisessa jääkiekon mestareiden liigasta. Naisvieraita Förillä saadaan kuulla harvemmin, koska Hilander osaa matkia vain Tarja Halosta.

Hilander ja Heikkilä 18.3. alkaen Turun Radion taajuudella 94,3 MHz tiistaisin klo 11.40 (uusinnat torstaisin 8.20). Ohjelma on kuultavissa myös Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle