Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Historiallinen hopea kirkastuu ajan kanssa

Jyväskylän Palloseura voitti lauantaina seurahistoriansa ensimmäisen jääpallon SM-mitalin. Hopeamitali tuntuu joukkueesta vielä hieman himmeältä, mutta luotsi Esko Tammilehto uskoo, että aika kirkastaa hopean.

JPS harjoittelee jäällä.
Kuva: Matti Myller / Yle
Esko Pulliainen,
Pauliina Tolvanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi yönseutua ei ole riittänyt kiillottamaan jääpallon SM-hopeaa valmentaja Esko Tammilehdon mielessä.

– Hopea tuntuu hyvältä, mutta kyllä se vieläkin harmittaa, ettei pystytty sitä kultaista ottamaan, varsinkin kun se oli käytännössä puolen tunnin päässä, Tammilehto harmittelee.

Tammilehdon luotsaama Jyväskylän Palloseura hävisi lauantaina pelatun finaaliottelun Oulun luistinseuralle maalein 4–2. OLS nousi Raksilan stadionilla voittoon kahden maalin tappioasemasta.

– Mutta uskon, että kun aikaa kuluu, niin se hopeakin tuntuu paremmalta ja paremmalta, Tammilehto toteaa.

Takana yli 50 vuoden työ

JPS:lle hopea on historiallinen sijoitus. Joukkue ei ole liigahistoriassaan yltänyt koskaan aiemmin mitalipeleihin. Töitä seurassa on tehty yli 50 vuotta.

Menestyksen taustalla on tulisieluisia tukijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat jaksaneet olla mukana vuosikausia.

Esko Tammilehto

– Menestyksen taustalla on tulisieluisia tukijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat jaksaneet olla mukana vuosikausia, Esko Tammilehto kiittää.

Toinen syy menestykseen on entistä vahvempi joukkue.

– Tälle vuodelle saimme oman kasvattimme Mikko Rytkösen takaisin Ruotsista, Hännisen veljekset Aten ja Anssin Helsingistä ja muutaman muun. Joukkueessa oli tervettä kilpailua pelipaikoista, emmekä olleet niin loukkaantumisten ja sairastumisten runtelemia.

Lisäksi Viitaniemen tekojään huono kunto vaikutti pelättyä vähemmän finaalin valmistautumiseen.

– Ennen viimeistä viikkoa pystyimme harjoittelemaan kentällä täysiä, eikä tuo viimeisen viikon yksi peruttu harjoitus haitannut valmistautumista. Kaupungille ja kenttämiehille kiitos, että pitivät kentän kunnossa, Tammilehto kertoo.

Katsomossa JPS vei voiton

Kentällä hyvin mennyt kausi heijastui myös katsomoon. JPS:llä oli finaalissa mukanaan kaksi linja-autollista faneja.

Vaikka finaali hävittiin kentällä, niin katsomossa se voitettiin 100 – 0.

Esko Tammilehto

– JPS:n Tivoli-faniryhmä on uskomaton. Vaikka finaali hävittiin kentällä, niin katsomossa se voitettiin 100 – 0, Esko Tammilehto kiittää.

Tammilehto uskoo, että hopeamitali houkuttelee ensi kaudella jääpallokatsomoon uusia kasvoja. Joukkue aloittaa kauteen valmistautumisen vajaan parin kuukauden päästä.

– Pidämme hieman huilia ja sitten katsomme, ketkä ovat ensi kaudella mukana, ketkä lähtevät ja keitä tulee. Harjoitusohjelma pyörähtää käyntiin toukokuussa, Tammilehto kertoo.

Valmentaja uskoo, että Suomen mestaruus on helpompi saavuttaa, kun taskussa on hopeaa.

– Voittamaankin pitää oppia, nyt on joukkueena päästy yksi pykälä eteenpäin.

Suosittelemme