Hyppää sisältöön

Ukrainalainen sotilas kuoli ja toinen haavoittui sotilastukikohtaan tehdyssä iskussa Krimillä

Venäjä-mieliset joukot ottivat tukikohdan haltuunsa ja pidättivät ukrainalaiset sotilaat, kertoo Ukrainan armeijan tiedottaja.

Aseistautuneet ilmeisesti venäläiset joukot pidättävät ukrainalaisia sotilaita Simferopolissa.
Aseistautuneet ilmeisesti venäläiset joukot pidättivät ukrainalaisia sotilaita Simferopolissa 18. maaliskuuta. Kuva: Alisa Borovikova / AFP / Lehtikuva
Varpu Kiviranta,
Jessikka Aro

Ukrainalainen sotilas on kuollut sotilastukikohtaan tehdyssä hyökkäyksessä Krimin pääkaupungissa Simferopolissa, kertovat uutistoimistot.

Myös Ukrainan puolustusministeriö vahvistaa tiedon. Sotilaan kerrotaan ensin haavoittuneen hyökkäyksessä ja kuolleen myöhemmin vammoihinsa. Lisäksi iskussa haavoittui yksi kapteeni.

Aluksi oli epäselvää, ketkä iskun takana olivat. Ukrainan armeijan tiedottaja Vladislav Seleznjov kuvaili uutistoimisto Reutersille hyökkääjien olleen "tuntemattomia, täysissä varusteissa ja kasvot peitettyinä".

Myöhemmin Ukrainan puolustusministeriö kertoi hyökkäjien olleen pukeutuneita Venäjän armeijan sotilasunivormuihin. Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk sanoi, että ampumisen takana olivat venäläiset sotilaat.

Myöhään illalla uutistoimisto AFP kertoi, että Venäjä-mieliset joukot olivat ottaneet Simferopolin tukikohdan kokonaan haltuunsa. Ukrainalaisjoukot laitettiin riviin ja pidätettiin, ja heidän henkilöllisyyspaperinsa takavarikoitiin.

Useat Ukrainan sotilastukikohdat Krimillä ovat olleet venäläisten joukkojen hallussa monta viikkoa sen jälkeen kun entinen presidentti Viktor Janukovytš helmikuussa syrjäytettiin.

Aiemmin tiistaina Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti sopimuksen, jolla Krim liitetään Venäjään. Venäjän johto tai Krimin aluehallinto eivät tuoreeltaan kommentoineet Simferopolin sotilastukikohdan tapahtumia.

Suosittelemme sinulle