Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Porto murskasi Napolin haaveet minuuteissa - Quaresma iski maagisen osuman

Napolin raju painostus ei tuottanut tulosta vaan teki vastustajan maalivahdista sankarin. Porto matkaa Eurooppa-liigan puolivälieriin.

Porton Ricardo Quaresma juhlii maaliaan Eurooppa-liigassa.
Ricardo Quaresma juhli maaliaan Napolissa. Kuva: EPA
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Napoli lähti hakemaan paikkaa Eurooppa-liigan puolivälierässä ennakkoluulottomasti ja aina 69. minuutille italialaiset näyttivät rynnivän väkisin kahdeksan parhaan joukkoon.

Sitten Porton maaliahne kolumbialaishyökkääjä Jackson Martinez pääsi riistoon keskialueella, pelasi pallon Fernandolle ja yhtäkkiä Ghilas oli läpi.

Pari minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle otettu algerialainen ei paikkaansa hukannut, vaan iski oikeaan alakulmaan. Kun Ricardo Quaresma iski seitsemän minuuttia myöhemmin komean osuman ja lukemat 2-1:een oli Napolin peli pelattu.

Napolille pettymys eurokentillä on raju. Joukkue putosi Mestarien liigasta, vaikka keräsi F-lohkossa 12 pistettä ja oli paras lohkokolmonen.

Nöyrällä asenteella vieraskentälle lähtenyt Porto sen sijaan jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon.

Isännät painostivat alusta saakka ja akillesjänteensä loukannutta Heltonia Porton maalilla paikannut Fabiano joutui saman tien töihin.

Lonrenzo Insigne hankki tilaa kovalle vedolle vain viiden minuutin pelin jälkeen, mutta Fabiano onnsitui ohjaamaan pallon kulmaksi.

Pelin 14. minuutilla Napolin Dries Mertens pudotti pallon Henriquelle, joka tykitti ohi takakulmasta. Hetkeä myöhemmin oli Gonzalo Higuainin vuoro yrittää, mutta Fabiano vangitsi vaisun vedon.

Mertens koki kovia ennen 20 minuutin täyttymistä, kun Ricardo Quaresma tuli jaloille ja belgialainen jäi tuskaisena nurmen pintaan. Laitakiituri kykeni kuitenkin jatkamaan peliä ja oli hetkeä myöhemmin mukana, kun isännät menivät johtoon.

Goran Pandev vapautti Higuainin, joka pysähtyi rangaistusalueella ja puolestaan toimitti pallon puolustajien välistä Pandeville. Konkari viimeisteli varmasti ja toi puntit tasoihin 21. minuutilla.

Maalin jälkeen Porto otti hetkellisesti pallon haltuunsa, kun Napoli veti henkeä. Puolen tunnin pelin jälkeen Ghoulamin noususta seuraanneesta kulmasta Porto-kapteeni Mangala rikkoi Raul Albiolia ja isännät saivat vapaapotkun rangaistusalueen kaaren sisältä. Dries Mertensin veto kilpistyi muuriin ja maalivahti Fabiano hoiti myös jatkotilanteen.

Käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä Porto sai kulman, jonka Ricardo Quaresma tarjoili maalille. Jackson Martinez pukkasi terävästi, mutta metrin ohi maalin.

Napoli tuli myös tauon jälkeen innokkaasti. Pelin 51. minuutilla Mertens lähetti keskityksen, joka putosi suoraan takatolpalle rynnistäneelle Insignelle. Tämän pukkaus kuitenkin kilpistyi Fabianon jalkaan.

Alkurynnistyksen jälkeen Porto pääsi jälleen pitämään palloa ja 57. minuutilla joukkue pääsi koettamaan tärkeää vierasmaalia erikoistilanteesta. Quaresma tarjoili lähes puolesta kentästä aina rangaistusalueelle ja Carlos Eduardo nousi palloon, mutta pusku suuntautui niukasti ohi maalin.

Minuuttia myöhemmin Napolin argentiinalaiskärki Higuain pääsi nokikkain Fabianon kanssa viitosen viivalla, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Pelin 67. minuutilla Napoli sai kulman terävän hyökkäyksen päätteeksi. Porto-puolustus purki tilanteen huonosti ja Mertens pääsi vetämään rangaistusalueen laidalta. Pallo painui kuitenkin sivuverkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin ottelu meni täysin uusiksi. Porton Jackson Martinez pääsi riistoon keskialueella ja Fernando antoi oivan läpisyötön vaihdosta juuri tulleelle Ghilasille, joka veti vasurilla ohi Pepe Reinan.

Porto sai vahvan vaiheen päälle ja Napolin osalta ilta pimeni 76. minuutilla. Ricardo Quaresma harhautteli Valon Behramin ja Gökhan Inlerin edestään, haki vetopaikan 14 metristä ja täräytti hurjan pommin aivan etuyläkulmaan.

Ottelun 86. minuutilla Lorenzo Insigniellä oli loistomahdollisuus kavennukseen, mutta Fabiano jatkoi varmoja otteitaan.

Lisäajalla Jose Callejon pääsi vielä keskittämään ja Duvan Zapata liukui Napolille lohdutusmaalin.

Suosittelemme