Hyppää sisältöön

Kersantti Karoliina inttimusikaali kirii loppusuoralle

Hämeenlinnan Teatterin tavoitteet Kersantti Karoliina -musikaaliin olivat kovat syyskauden flopin jälkeen. Menestys on ollut tyydyttävää, kun esityskausi päättyy Vanaja-salissa huhtikuun alussa. Onnistuneet vierailunäytännöt ovat pelastaneet kevään.

Maastopukuun pukeutunut nainen tupakka suussa
Kuva: Ville Välimäki / Yle
Maarit Piri-Lahti

Popedan laulun Kersantti Karoliina ideasta ja Anna-Leena Härkösen käsikirjoittamasta inttimusikaalista odotettiin kevään menestystä. Maksimi kävijätavoite 16 000 ei toteudu, tosin esitysaikaa on vielä kaksi viikkoa. Verkatehtaan Vanaja-salin esityksille oli sovittu lyhyt tilavuokraus ja musikaalin viimeinen esitys on sovitusti 5.4.

– Emme ole täysin päässeet tavoitteeseen, mutta olen luottavainen. Sanoisin, että noin kuutisenkymmentä prosenttia saavutettu, mutta vielähän on kaksi viikkoa esitysaikaa jäljellä. Loppukiri alkaa ensi keskiviikkona, sanoo teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Koska syksyllä vedettiin yleisökadon vuoksi tuotannosta kesken kaiken peräti kaksi näytelmää Pojat ja Harri Ekosen jäähyväisnäytelmä Kuningas, näytäntöiltoja jäi keväälle vapaaksi. Sinisalon mukaan kevään vierailuohjelmisto on mennyt yllättävän hyvin.

– Irwin - ikuinen kapinallinen -näytelmään on otettu kaksi lisäesitystä vielä huhtikuun loppuun. Saikkua, kiitos on ollut niin suosittu, että se jatkuu ensi syksynä ja myös toukokuinen Hämeenlinna-esitys on täyttynyt hyvin.

Hämeenlinnan Teatterin musikaalissa arkeensa väsynyt kotiäiti vaihtaa armeijan harmaisiin.

Suosittelemme sinulle