Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö aikoo jatkossakin tavata Venäjän johtoa

Niinistön mukaan Suomi on tottunut hyvään kahdenväliseen kanssakäymiseen Venäjän kanssa ja hoitamaan turvallisuuttaan silla tavoin.

Presidentti Sauli Niinistö aikoo tulevaisuudessakin jatkaa kahdenvälisiä tapaamisia Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa sikäli kun ne ovat Suomen etujen mukaista. Presidentti ilmoitti kannastaan Haagin kansainvälisen kokouksen yhteydessä.

Viime viikolla EU:n huippukokous katsoi, että kahdenvälisistä huippukokouksista tulisi pidättäytyä. Kahdenvälisistä tapaamisesta on EU:ssa monia tulkintoja.

Niinistön mukaan Suomi on tottunut hyvään kahdenväliseen kanssakäymiseen Venäjän kanssa ja hoitamaan turvallisuuttaan silla tavoin. Suomi ei ole sotilasliitto Naton jäsen, hän muistutti.

Sunnuntaina Niinistö tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin Haagissa.

Niinistön mukaan Xi korosti diplomatian merkitystä Ukrainan kriisin ratkaisemisessa. YK:n turvallisuusneuvostossa Kiina pidättäytyi äänestämästä Venäjää vastaan, mistä Venäjä esitti Kiinalle kiitokset. 

Niinistö korosti kuitenkin, että kyse oli pidättäytymisestä.

Niinistön mukaan maailmalla on esitetty spekulaatioita siitä, miten Venäjä tulee toimimaan jatkossa. Näistä spekulaatioista olisi Niinistön mukaan hyvä päästä eroon, jotta päästäisiin pohtimaan Krimin asemaa ja sitä, mikä johti tapahtumiin Krimillä.

Suosittelemme sinulle