Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pölinä helpottaa pian – hiekoitushiekkaa kerätään nyt kaduilta

Hiekoitushiekkaa on poistettu Lahden kaduilta täydellä teholla kuluvan viikon alusta alkaen. Ensin käydään läpi pääväylät ja keskusta. Hiekoitushiekan poistoon menee reilu kuukausi.

Lakaisukoneen harja ja kadun pesua.
Kuva: Kristiina Lehto / Yle
Hanna Lumme
Avaa Yle-sovelluksessa

Talven jäljiltä teillä pölisevät hiekoitushiekat kerätään lähiviikkoina talteen. Hiekanpoisto on alkanut täydellä teholla viikolla 13. Ensimmäiseksi hiekasta puhdistetaan Lahden keskusta ja pääväylät.

Tonttikatuja ryhdytään siivoamaan, kun hiekka on poistettu vilkkaammin liikennöidyiltä alueilta.

Koko Lahden kadut ja tiet on siivottu hiekoitushiekasta reilussa kuukaudessa, jos työhön ei tule esimerkiksi sään vuoksi keskeytyksiä. Aiempiin keväisiin verrattuna hiekanpoistossa ollaan nyt pari viikkoa etuajassa.

Yöpakkaset ja päivisin lämmittävä aurinko kuivattavat katujen pintaa, jolloin tuuli ja liikenne nostattavat pölyä ilmaan. Pölyhaittoja vähennetään kastelemalla esimerkiksi pääliikenneväyliä ja linja-autopysäkkejä kalsiumkloridiliuoksella. Liuos sitoo pölyä.

Lahdessa kaupunki vastaa hiekanpoistosta kaikilla niillä alueilla, joiden talvikunnossapitokin on kaupungin vastuulla. Keskustassa on myös jalkakäytäväosuuksia, joiden puhdistuksesta ja pölyntorjunnasta huolehtivat taloyhtiöt.

Suosittelemme