Hyppää sisältöön

Kyllönen: Liikenneasiat tarvitsevat oman ministerin

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen sanoo, että hallitus olisi voinut leikata yritystukia enemmän kuin kehysriihessä päätettiin.

Merja Kyllönen
Merja Kyllönen on jo pakkaillut ministerin tavaransa ja siirtynyt rivikansanedustajan univormuun. Ottiko vallan menestys koville ja miten hallitusrintamasta lipeäminen vaikuttaa Vasemmistoliiton tulevaisuuteen?
Iiro-Matti Nieminen

Tehtävänsä jättävä liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) sanoo, että liikennepolitiikkaa hoitamaan tarvitaan jatkossakin oma ministerinsä.

Ylen aamu-tv:n haastattelussa Kyllönen ei halunnut nimetä suosikkiaan seuraajakseen.

– Toivon, että uusi ministeri olisi tolkun mies tai tolkun nainen, joka pystyisi tarttumaan perusväylänpidon asioihin. Helppoa se ei ole kehysriihen päätösten jälkeen.

Tällä hetkellä Kyllönen toimii toimitusministerinä, joka hoitaa liikenneministeriön kiireellisiä asioita, jotka eivät koske poliittista päätöksentekoa. Ensi viikolla Kyllöselle ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäelle (vas.) myönnetään ero ministerin tehtävistä, ja tilalle nimitetään uudet ministerit.

"Vaihtoehtoja lapsilisien leikkauksille"

Kyllösen mukaan vasemmistoliitto ei hakenut hallituksesta lähdöllä asemia tuleviin vaaleihin, vaan teki päätöksen arvojensa pohjalta. Kyllönen sanoo, että hallitus teki kehysriihessä aiempaa porvarillisempaa politiikkaa.

– En jaksa uskoa, että ihmiset tuomitsisivat meitä siitä, että teemme ratkaisuja oman arvomaailmamme mukaan.

Kyllösen mielestä hallitus olisi voinut kehysriihessä etsiä vaihtoehtoja lapsilisien leikkauksille. Vasemmistoliiton kanta oli, että yritystukia olisi voinut leikata nykyistä enemmän.

Kyllönen on vasemmistoliiton ehdokkaana kevään eurovaaleissa. Hän sanoo olevansa valmis tekemään vaikeita päätöksiä europarlamentissa.

– Olen valmis lähtemään luutaa heiluttamaan myös Eurooppaan, jos kansa niin haluaa.

Suosittelemme sinulle