Hyppää sisältöön

Osa Turun Sanomien ruokabloggareista lopettaa vastalauseena irtisanomisneuvotteluille

Ruokabloggarit saavat palkkioksi sanomalehden vuosikerran ja lahjakortteja. Turun Sanomat on käyttänyt bloggareita mainonnassa ja kauppakeskustapahtumissa.

Ruutukaappaus Turun Sanomien nettisivuilta. Kuva: Yle

Turun Sanomien bloggarit ottivat kantaa Turun Sanomien yt-uutisiin blogiensa Facebook-sivuilla.

– Tilli&pulla on koditon! Teimme päätöksen siirtää blogimme pois Turun Sanomien ruokasivujen alta. Päätös liittyy talon yt-neuvotteluihin, tuntuisi pahalta jatkaa bloggausta kun talosta samalla irtisanotaan ihmisiä.

– Emme näe mielekkäänä jatkaa sisällön tuottamista sivuille blogipohjalta samaan aikaan kun ammattitaitoinen henkilöstö joutuu tekemään työtään irtisanomisuhan alla. Blogit eivät saa korvata lehden muuta sisältöä, ja tämä on meidän kannanottomme asiaan, perustelevat päätöstään Putinkia ja mansikkapastaa -blogia pitävät Paula ja Jaska Poikonen bloginsa Facebook-sivuilla.

– Olen bloggaajana - ja siis täysin amatöörinä -tuottanut sisältöä Turkkarille, ja nyt koen epäoikeudenmukaisena jatkaa tätä kuviota oikeiden toimituksen ammattilaisten työpaikkojen ollessa uhattuna, kirjoittaa Ripaus ja hyppysellinen -blogia tehnyt Miina Keto.

Päätoimittaja ymmärtää tilanteen

Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainiotyytyy bloginpitäjien ratkaisuun.

En ole kuullut henkilökohtaisesti viestejä muilta blogien pitäjiltä, mutta onhan se mahdollista, että vielä voi blogien pitäjiä pudota pois.

Kari Vainio

– Se on heidän valintansa ja meidän on tyytyminen siihen. Me olemme tarjonneet ruokablogien pitäjille alustaa, missä he voivat pitää blogiaan.

Ruokablogeja on Turun Sanomilla yhteensä 12. Blogeista kolme on lopettamassa.

– En ole kuullut henkilökohtaisesti viestejä muilta blogien pitäjiltä, mutta onhan se mahdollista, että vielä voi blogien pitäjiä pudota pois. Toisaalta blogisteja vaihtuu aika ajoin muutenkin. Voi olla, että jonkin ajan kuluttua uusia blogisteja voi tulla tilalle, sanoo Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainio.

Ruokabloggarien haku synnytti porua

Kun Turun Sanomat etsi ruokablogisteja, hakuilmoitus aiheutti kritiikkiä Journalistiliiton lehdessä Journalistissa.

– Uusille blogistille tarjotaan surkeaa palkkiota: Turun Sanomien vuosikertaa ja lahjakortteja. Lukijoiden osallistaminen riistohengessä sisällöntuotantoon on jo itsessään tyylitöntä, mutta erityisen mautonta se on juuri nyt: Turun Sanomien emoyhtiö TS-Yhtymä käy paraikaa yt-neuvotteluja, joissa vähennetään jopa 80 työntekijää, kirjoitti Jessikka Aro Journalistissa lokakuussa 2012.

– Tämä on vapaaehtoista toimintaa, eikä tästä saa mitään palkkioita. He ovat vapaaehtoisesti ilmoittaneet, että haluavat pitää blogia ja me olemme tarjonneet heille sen mahdollisuuden, kertoo Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainio.

Turun Sanomat ilmoitti 25.3. käynnistävänsä jälleen yt-neuvottelut. Mahdolliset irtisanomiset ja lomautukset koskevat korkeintaan 25 henkilöä.

Suosittelemme sinulle