Hyppää sisältöön

Miksi Bluesista ei nouse Suomi-kiekon tähtiä?

Vaikka Blues menestyy junioreissa mainiosti, kirkkaimpia tähtiä Suomi-kiekkoon ei ole vielä noussut.

Tomi Sallinen on Bluesin juniorimyllyn tuotos. Kuva: Tomi Hänninen

Mikko Koskinen, Mikko Lehtonen, Lajuset Ville ja Jani, Salliset Tomi ja Jere, Toni Kähkönen, Camilo Miettinen, Koskirannat Jarno ja Tero ja niin edelleen. Bluesin juniorimankelista on noussut viime vuosina paljon runkopelaajia SM-liigaan ja myös muihin kansainvälisiin sarjoihin.

Valtavasta pelaajamassasta ei kuitenkaan ole noussut supertähteä Suomi-kiekon taivaalle. Sellaista pelaajaa, joka olisi noussut maajoukkueessa tai NHL:ssä merkittävään asemaan.

Esimerkiksi Pohjois-Suomesta ja sen suppilosta, eli Oulun Kärpistä, NHL:ään ja maajoukkueeseen on pelaajia noussut kiitettävää tahtia.

- Olen vähän kritisoinutkin tätä Bluesin identiteettiä. Olen sanonut tätä joskus Espoon Koreaksi. Täältä on tullut aika paljon samantyylisiä pelaajia ja sellaiset tähdet puuttuvat. Toivoisin, että erilaisuutta osattaisiin arvostaa, Bluesin A-nuoret Suomen mestariksi valmentanut Tero Lehterä pohti.

Seuran valmennuspäällikkö Mika Marttila myöntää saman.

- On siinä varmasti osa totuutta. Kyllähän se espoolaisen pelaajan identiteetti ja odotusarvo on sellainen, että meidän joukkueet ovat niitä sisukkaimpia ja työteliäimpiä, joissa pelaajat pystyvät pelaamaan kahteen suuntaan. Ehkä se tietynlainen luovuuden puute kieltämättä siinä on, Marttila sanoi Yle Puheen kiekkokierroksella. 

- Mutta uskon kyllä, että niitä kirkkaimpia tähtiäkin alkaa nousta tuosta pelaajamassasta.

Suosittelemme sinulle