Jyväskylässä on aloittanut toimintansa musiikkikoulu, jossa saavat opetusta myös erityistukea tarvitsevat oppilaat. Vastaavanlaista koulutusta on tarjolla muun muassa Helsingissä ja Tampereella.
Tällä hetkellä Musiikkikoulu Kumon oppilaista suurin osa on kehitysvammaisia. Musiikkikoulu Kumon toiminta sai alkunsa vuonna 2007 projektiluonteisesti kehitysvammaisten musiikkiryhminä, kertoo musiikinopettaja ja musiikkiterapeutti Sanna Helén.
- Nyt vuosien mittaan tuli sitten tarve järjestäytyä ja laittaa se tällaisen musiikkikoulun muotoon. Nämä meidän erityistä tukea tarvitsevat oppilaat ovat lähinnä kehitysvammaisia lapsia, nuoria ja aikuisia.
Tää on meidän kannanotto tasa-arvoiseen musiikinopiskeluun
Sanna Helén
Sanna Helén kertoo, että kaikilla koulun opettajilla on myös musiikkiterapeutin tutkinto.
- Meillä on sen koulutuksen puolesta ammattitaitoa muun muassa erityispedagogisiin opetusmenetelmiin.
Kouluun ovat toki tervetulleita muutkin kuin kehitysvammaiset.
Kehitysvammaisilla ei paikkaa tavallisessa musiikkikoulussa
Musiikkikoulu Kumon tavoitteena on tarjota kaikille tasavertaiset mahdollisuudet musiikinharrastamiseen,
- Tää on meidän kannanotto tasa-arvoiseen musiikinopiskeluun. Meidän tämän hetkisillä oppilailla ei ole oikein paikkaa tavallisessa musiikkikoulussa ja musiikinharrastamisessa. Tämä Kumo nyt avaa tälle mahdollisuuden, sanoo Sanna Helén.
Uusi Musiikkikoulu Kumo viettää avoimien ovien päivää tänään ja huomenna koulun toimipisteissä Terapiatalossa Lutakossa ja Sepänkeskuksessa.