Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Meänkielistä reggaeta höystettynä Jope Ruonansuun räppäyksellä

Meänkielellä laulettua reggaemusiikkia tekevä The Meänland on julkaissut itselleen käyntikortiksi cd-sinkun. Samalla studiolla, jossa single äänitettiin, pistäytyi myös "Äkäslompolon Mauri". Hahmo ei malttanut olla sekaantumatta tutun murrealueen meininkiin.

Meänlandin miehet Aadam Huuva ja Sami Bergman
Kuva: Kati Siponmaa / Yle
Kati Siponmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Torniolais-haaparantalainen the Meänland kävi levytysstudiossa tekemässä yhtyeen ensimmäisen studiotasoisen äänityksen. Purkkiin pistettiin laulaja Adam Huuvan tekemä "Rojalist, javisst" sekä pieneksi hitiksi muotoutunut pohjoisen miehen lannistumattomuudesta kertova "Sole mikhään".

Kemiläisellä studiolla Meänlandin levytyssession jälkeen piipahtanut viihdetaiteilija Jope Ruonansuu sai laulun tuoreeltaan kuultavakseen ja ihastui siihen kovasti.

Ajateltiin, että tehdään pojille källi ja laitetaan Mauri räppäämään siihen kappaleen päälle.

Jope Ruonansuu

– Olin Kemissä eräällä yksityiskeikalla ja istuttiin siinä ennen keikkaa Klemettisen Kimen kanssa hänen studiollaan, jossa sain kuulla siellä äänitetyn "Sole mikhään"-kappaleen. Se oli hyvin tehty ja siinä oli sellaista aitoutta. Kaikki tahtoo nykyään olla Amerikan matkintaa ja tämä poikkesi siitä hauskalla tavalla.

Ruonansuu kertoo, että hetken mielijohteesta kaivettiin esille yksi miehen sketsihahmoista eli lupsakka pohjoisen mies Mauri Äkäslompolo.

– Mauri sattuu olemaan saman kielialueen miehiä, niin ajateltiin, että tehdään pojille källi ja laitetaan Mauri räppäämään siihen kappaleen päälle. Bändin pojat eivät siis olleet paikalla, kun me nauhoitimme ne Maurin osuudet ja käkätimme, että mitähän pojat tästä tuumaavat, Ruonansuu paljastaa.

Eivät tykänneet huonoa

– Tosi mukavalta kuulosti ja hieno juttu, että Jope antoi oman panoksensa tähän, kiittelee Meänlandissa muun muassa kitaroinnista vastaava Sami Bergman.

– Sanotaanko näin, että se on ollut toivelistalla ja nyt kun näin sattuman kaupalla toteutui, niin se on aivan loistavaa, laulaja Adam Huuva sanoo.

Sanotaanko näin, että se on ollut toivelistalla.

Adam Huuva

Meänlandilaiset toivovat sinkun tekevän kauppansa siihen malliin, että bändi pääsisi takaisin studioon tekemään pitkäsoittoakin. Bergman toteaa, että lisäkeikatkaan eivät olisi pahitteeksi porukalle, joka on harvakseltaan esiintynyt mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa festareista pienempiin juhlatilaisuuksiin.

– Jos tästä kundeille jotain iloa tai apua on, niin ilman muuta mukava olla mukana viemässä tämmöistä aitoutta eteenpäin, kommentoi Maurin nahoissa sinkulla vierailllut kansanviihdyttäjä.

Suosittelemme