Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Europe, Anette Olzon ja Sonata Arctica kesällä Tornioon

Heinäkuun alussa Torniossa järjestettävän Toranda Parkfestin pääesiintyjät ovat Europe ja Sonata Arctica. Torandan ulkolavalla esiintyy myös Nightwish-yhtyeestä tuttu Anette Olzon.

Europe-yhtye
Ruotsalainen Europe on yksi Parkfestin pääesiintyjistä. Kuva: Parkfest
Risto Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

5. heinäkuuta Tornion Toranda Parkfestin ulkoilmakonsertissa lavalle nousevat Europe ja Sonata Arctica. Illan muut tähdet ovat Anette Olzon ja Cherry & the Vipers.

Europe nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 1986 albumillaan The Final Countdown, jonka nimikappale kuuluu rockin klassikoihin. Sonata Arctica on kemiläinen kestomenestyjä, jonka kaikki seitsemän aiempaa studioalbumia ovat myyneet Suomessa kultalevyyn oikeuttavan määrän. Yhtyeen uusin levy Pariah's Child julkaistiin maaliskuussa.

Anette Olzon on ruotsalainen laulaja, joka toimi suomalaisen Nightwish-yhtyeen laulusolistina keväästä 2007 syksyyn 2012. Anette Olzon julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa maaliskuussa 2014.

Cherry & The Vipers on vuonna 2010 perustettu helsinkiläinen rockyhtye. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Cherry & The Vipers syyskuussa 2013. Suomenkielistä rokkia soittava yhtye on tullut tunnetuksi erityisesti energisistä keikoistaan.

Rockia ja beach volleyta

Viikonlopun aikana pelataan myös beach volleyn SM-kiertueen osaturnaus, joka tuo lajin huippu-urheilijat rajakaupunkiin. Turnaus huipentuu sunnuntain finaaleihin.

Suosittelemme