Hyppää sisältöön

Kajaanin Mamsellille tunnustusta yli 50-vuotiaiden työpaikkana

Kajaanin Mamselli on paras työpaikka 50+ -kilpailun keskisuuri työpaikka kategoriassa. Muun muassa jatkuva, koko työuran kestävä oppiminen sekä työhyvinvointi ovat asioita, jotka siivittivät Mamsellin voittoon omassa kategoriassaan.

Kuva: Minna Heikura / Yle
Minna Heikura

Kajaanin Mamselli (siirryt toiseen palveluun) palkittiin keskiviikkona Helsingissä parhaana työpaikkana 50+ -kilpailun keskisuuri työpaikka kategoriassa. Mamselli on ateria- ja puhtaanapitopalveluja tarjoava Kajaanin kaupungin -liikelaitos.

Raati kiinnitti erityistä huomiota siihen, että Mamselli liikelaitoksessa on ollut yli 50-vuotiaita oppisopimuskoulutuksessa, ja heidät on vakinaistettu koulutuksen jälkeen. Raadin mukaan arvokas on myös tavoite koko työuran kestävästä, jatkuvasta oppimisesta.

Raati painotti, että työhyvinvointi on selvästi merkittävä osa Kajaanin Mamsellin toimintaa. Lisäksi siellä tehdään yhteiskunnan kannalta arvokasta työtä, jota ei aina muisteta ottaa huomioon.

Henkilöstön vastauksissa hiljaisen tiedon hyödyntäminen ja yli 50-vuotiaiden mahdollisuudet edetä urallaan olivat erinomaisella tasolla. Ikäjohtaminen on huomioitu henkilöstöohjelmassa, ja työyksiköihin valitaan eri ikäisiä ihmisiä.

– Täällä otetaan huomioon ihmisten jaksaminen töissä. Työnantaja tukee liikuntaa. Jos työntekijän kunto alkaa heiketä sairauden myötä, hänelle etsitään kevyempää tai osa-aikatyötä.

– Täällä kannustetaan opiskelemaan, ja jos itsellä on halua tai huomataan henkilöstön kyvyt, on aina mahdollista edetä työtehtävissä. Meillä on myös mahdollista siirtyä talon sisällä työpisteestä toiseen, avoimissa vastauksissa todetaan.

Aller Media käynnisti viime vuoden maaliskuussa Suomen paras työpaikka 50+ -kilpailun. Sen tavoitteena oli nostaa esille yritysten ja muiden organisaatioiden tekemiä konkreettisia tekoja työurien pidentämiseksi, sillä juuri 50+ -työvoiman pysyminen työelämässä on ratkaisevaa pitkien työurien mahdollistamisessa.

Kilpailussa etsittiin suomalaisen työelämän edelläkävijöitä – Suomen parhaita yli 50-vuotiaiden työpaikkoja. Kolmivaiheisen kilpailun päätteeksi palkittiin parhaat työpaikat kolmessa kategoriassa.

Suosittelemme sinulle