Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Heurekan Tiedesirkus siirsi mustan aukon Joensuuhun

Tiedekeskus Heureka toi elämyksellisen Tiedesirkuksensa huhtikuun ajaksi keskelle Joensuuta. Kauppakeskus Metropolin tiloissa riittää ihmeteltävää fakiirin patjasta mustaan aukkoon, ja lattiaharjabassosta kuuraketteihin.

lapset katsovat Heurekan hahmotusspiraalia
Kuva: Tiedekeskus Heureka
Siru Päivinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Heurekan Tiedesirkus vieraili lukuvuosien 2009 - 2011 aikana kouluissa kaikissa Suomen maakunnissa. Nyt on kauppakeskuskierroksen vuoro.

- Koulukeskuskiertueen mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston myöntämä tuki, ja Tiedesirkuksen kauppakeskuskierrosta rahoittavat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tieteen tiedotus ry. Heurekan maakuntiin tuoma tarjonta on kävijöille ilmaista, kertoo Tiedekeskus Heurekan oppimispäällikkö Jutta Kujasalo.

Esitykset ovat maksuttomia, mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Niinpä maksuttomat liput saman päivän näytöksiin on noudettava kauppakeskus Metropolin kahviosta. Tiedesirkus on syntynyt aiemmin Alkon käytössä olleeseen liiketilaan.

- Me haluamme tuoda jokapäiväisiä fysikaalisia ja kemiallisia ilmiöitä arjen tasolle, mutta silti synnyttää mahdollisimman riemastuttavia Wau!-elämyksiä, kertoo Atomi töissä-tiedeshown puolen tunnin esityksen vetänyt Heurekan innostaja Jessica Salo.

Esityksen aikana kuultiin muunmuassa soivaa mehupilliä ja maailman ainoaa lattiaharjabassoa, ihmeteltiin lentäviä avaruusraketteja ja kummasteltiin oudossa valossa vitivalkeina loistavia hampaita.

Koululuokat voivat varata etukäteen paikkoja aamupäivän esityksiin osoitteesta tiedesirkus@heureka.fi ja kaikki muut voivat suunnata tiistaista perjantaihin kello 15 tai 17 esityksiin, lauantaina kello 12, 14 ja 15.30 esitykseen, tai sunnuntaina kello 14 tai 15.30 tarjolla olevaan Tiedesirkukseen. Aikaa Heurekan tarjonnan tutkimiseen kannattaa varata noin tunti.

Suosittelemme sinulle