Hyppää sisältöön

Kevan johtoon liki 50 hakijaa – yhtä ei ole olemassa

Kevan valtuuskunta valitsee toimitusjohtajan kokouksessaan 20. toukokuuta. Hakijoiden joukossa on myös kuvitteellinen hahmo Työllistämishanke-mediataideteoksesta.

Kevan toimitalon pääovi Helsingissä.
Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Varpu Kiviranta

Eläkelaitos Kevan toimitusjohtajan paikka keräsi 47 hakemusta. Hakijoiden joukossa ovat muun muassa Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm, valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén, Valtion eläkerahaston toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi ja Kevan kehittämisjohtaja Markku Salomaa.

Paikkaa hakee myös Jukka Ahtela, joka toimi pitkään Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtotehtävissä. Yksi hakijoista on valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston osastopäällikkö Pentti Pikkarainen.

Toimitusjohtajuutta tavoittelevat myös eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen eläkevakuutusjohtaja Sini Kivihuhta ja sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila.

Kevan toimitusjohtajuus kiinnostaa myös Fennovoiman entistä toimitusjohtajaa Tapio Saarenpäätä ja Valtiokonttorin pääjohtajaa Timo Laitista. Hakijoiden joukossa on myös Kalevi Pajatso, joka on kuvitteellinen hahmo Työllistämishanke-mediataideteoksessa. Sen takana oleva ryhmä tutkailee nykyajan suomalaista työelämää muun muassa hakemalla työpaikkoja.

Kevan virkaatekevänä toimitusjohtajana on ollut varatoimitusjohtaja Pekka Alanen. Hän ei ole hakijoiden joukossa.

Entinen toimitusjohtaja Merja Ailus anoi eroa tehtävästään viime marraskuussa työsuhde-eduistaan nousseen keskustelun vuoksi.Toimitusjohtajana Ailusta edeltänyt Markku Kauppinen erosi vaalirahakohun vuoksi.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkkeistä.

Kevan valtuuskunta valitsee toimitusjohtajan kokouksessaan 20. toukokuuta.

Suosittelemme sinulle