Hyppää sisältöön

Rautaruukki investoi Raaheen 65 miljoonaa

Rautaruukki investoi Raahen tehtaalle 65 miljoonaa euroa. Investoinnin avulla tehdas voi siirtyä edullisemman polttoaineen käyttöön.

Rautaruukin Raahen tehtaiden valssaamosta valmistuu erikoisteräsrullia.
Rautaruukin Raahen tehtaiden valssaamosta valmistuu erikoisteräsrullia. Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle
Soile Suvanto

Rautaruukki vaihtaa Raahen tehtaiden käyttämän polttopaineen halvempaan. Raahen terästehtaan masuunit käyvät jatkossa hiili-injektiolaitteistolla, mikä korvaa kalliimmat injektioöljyt.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 65 miljoonaa euroa ja se jakautuu hieman yli kahden vuoden ajanjaksolle.

Uusi laitteisto otetaan käyttöön ensi vuoden loppupuolella. Uuden teknologian käyttöönotolla ei ole henkilöstövaikutuksia. Hiilidioksidipäästöt vähenevät, mutta pölypäästöt lisääntyvät yhtiön mukaan aavistuksen. Myös sähkönkulutus kasvaa.

Hankkeeseen liittyvät rakennustyöt voidaan toteuttaa tuotannon ollessa käynnissä. Investoinnin kotimaisuusaste on noin 65 prosenttia ja Rautaruukin mukaan välitön työllistävä vaikutus Suomessa on noin 430 henkilötyövuotta.

Ruukin Raahen tehtaalla on meneillään myös terässulaton konvertterien uusiminen, jossa 26 vuotta vanhat konvertterit uusitaan. Tämä investointi on suuruudeltaan noin 22 miljoonaa euroa ja valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä.

Suosittelemme sinulle