Hyppää sisältöön

Yandexista piristysruiske Mäntsälälle

Venäläisen internetyhtiö Yandexin palvelinkeskus piristää Mäntsälän elinkeinoelämää. Palvelinkeskuksen rakentaminen on täydessä käynnissä ja työntekijöiden etsintä on alkanut.

Yandexin palvelinkeskus rakentuu Mäntsälään.
Kuva: Jyrki Teeriaho
Yle Helsinki

Syksyllä valmistuvan venäläisen internetyhtiö Yandexin palvelinkeskuksen työntekijöiden etsintä on alkanut.

Yandex palkkaa Mäntsälän palvelinkeskukseen ensivaiheessa parikymmentä työntekijää. Kaikkiaan keskus työlllistää aikanaan suoraan tai välillisesti 50:stä 100:aan ihmistä.

Palkatut tiedossa kesällä

Yandex järjestää tänään Mäntsälässä rekrytointitapahtuman. Yandexin palvelinkeskuspäällikkö Ari Kurvin mukaan tilaisuudessa lähinnä kerrotaan siitä minkälaista työtä on tarjolla ja minkälaisia ihmisiä töihin halutaan.

- Antaa ennakkotietoa, että hakija näkee sen onko tämä työ minulle sopivaa, olenko minä tästä kiinnostunut vai onko tämä sellainen työ, johon minun ei edes kannata hakea.

- Me toivottaisiin, että meillä olisi kaikki nimet ja palkkaukset selvillä tuossa kesä-heinäkuun vaihteessa. Meillä on tässä nyt pari kuukautta aikaa palkkauksen tekemiseen, Kurvi kertoo.

Piristysruiske paikkakunnalle

Mäntsälän Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho uskoo, että palvelinkeskuksen työpaikat kiinnostavat laajemminkin.

- Mäntsälän ohella hakemuksia tulee varmasti Salpausselän toiseltakin puolelta ja pääkaupunkiseudulta. Meillä on siitä kokemusta aiemminkin tänne tulleiden isojen yritysten kohdalla.

Kun suuri yritys tulee, sen huomaa paikkakunnalla. Se hyödyttää myös paikallisia yrityksiä ja niiden palveluja.

- Tarvitaan taksi- ja ruokapalveluja ja kiinteistönhoito- ja mainostoimistopalveluja. Ties mitä. Kyllä se aina vireyttää paikkakunnan yrityselämää, Teeriaho pohtii.

Suosittelemme sinulle