Hyppää sisältöön

Aladdin pian ensi-iltaan Kemissä

Kemin kaupunginteatterin iso näyttämö saa pian kevään ensimmäinen ensi-iltansa. Marras-joulukuun vaihteessa tulipalossa tuhoutuneet teatterin tilat on remontoitu ja huhtikuun lopussa isolla näyttämöllä esitetään koko perheen näytelmä Aladdinin taikalamppu.

Kuva: Jesse Maidell / Yle

Kemin kaupunginteatterilla on ollut haastava talvi kun teatterin tiloissa syttyi tulipalo marras-joulukuun vaihteessa. Esimerkiksi Aladdinin taikalamppu -näytelmä oli tarkoitus saada ensi-iltaan jo tammikuussa, mutta se siirtyi tulipalosta johtuneen remontin vuoksi kolme kuukautta eteenpäin.

Myös ensi-illan varmistumista jouduttiin odottamaan, sillä teatterin sähköt saatiin toimimaan vasta tällä viikolla.

– Kyllä tässä ollaan jännitetty joka osa-alueen suhteen. Sähköt tosiaan tuli valo- ja äänisuunnittelun hommiin tällä viikolla. Eli jos tämä viimeinen asennus olisi myöhästynyt, niin ei millään olisi saatu ensi-iltaa huhtikuun loppuun, kertoo teatterinjohtaja Sarianne Paasonen.

Aladdin-näytelmän ohjaajan Kimmo Hirvenmäen mukaan harjoitukset ja remontti ovat sujuneet suhteellisen hyvin käsikädessä.

– Samaan aikaan kun on rakennettu lavasteita, niin on rakennettu oikeastaan koko teatteria uusiksi. Tottakai olosuhteet ovat olleet haastavammat kuin yleensä, mutta onneksi kaikki on sujunut mukavasti, sanoo Hirvenmäki.

Aladdinin ensi-ilta on 26. huhtikuuta. Hirvenmäki kertoo näytelmän olevan koominen, jännä ja täysin erilainen kuin Disneyn versio Aladdinista.

Suosittelemme sinulle