Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kyrönjoen sillan peruskorjaus alkaa valtatiellä kahdeksan

Kyrönjoen silta valtatiellä kahdeksan uusitaan kokonaan Mustasaaren Koivulahdessa. Korjaukset kestävät lokakuuhun saakka. Sillalla on käytössä vain yksi ajokaista ja tämän vuoksi liikenne voi ajoittain ruuhkautua.

Kyrönjoen silta
Kyrönjoen silta Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen valitsema urakoitsija Andament Oy aloittaa valtatiellä kahdeksan Kyrönjoen ylittävän sillan peruskorjauksen. Mustasaaren Koivulahdessa sijaitseva silta peruskorjataan uudenveroiseksi. Korjaustyöt kestävät lokakuuhun saakka.

Kevyt liikenne ja normaali autoliikenne voivat kulkea sillan yli peruskorjauksen aikana. Siltapaikalla ajonopeus on 30 kilometriä tunnissa ja käytössä on vain yksi ajokaista.

Ruuhka-aikaan jopa varttitunnin odotus

Sillan peruskorjaus on jaettu kolmeen vaiheeseen: huhti–toukokuussa uusitaan kevyen liikenteen väylän puoleinen reunapalkki, kesän ja syksyn aikana kunnostetaan sillan betonikansi.

– Kyllä siinä on mittava urakka ja iso silta. Urakoitsijalle siinä on haastetta, ei pelkästään teknisien korjaustoimenpiteiden takia, vaan myös liikenteen takia, koska valtatie on sillä kohtaa melko vilkas. Kyllä saa varautua viidentoista minuutinkin seisontaan ruuhka-aikoina, huomauttaa siltainsinööri Jukka Ylimäki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Ajokaista on leveydeltään vähintään 4,25 metriä. Tämä tarkoitta sitä, että erikoisleveät kuljetukset joutuvat etsimään kiertotien remontin ajaksi. Kyrönjoella kulkevalle veneliikenteelle korjauksista ei ole haittaa.

Suosittelemme