Hyppää sisältöön

Ulkoministeriö: Älkää matkustako Itä-Ukrainaan

Itä-Ukrainassa ja Krimin niemimaalla on ulkoministeriön mukaan sotilaallisen yhteenoton riski, joten alueille ei pidä matkustaa.

Naamioitunut venäläismielinen vartija
Naamioitunut venäläismielinen vartija poliisitalon edessä Itä-Ukrainassa Horlivkassa 14. huhtikuuta. Kuva: Alexander Khudoteply / AFP
Yle Uutiset

Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Itä-Ukrainaan ja Krimin autonomisen tasavallan alueelle jännittyneen tilanteen ja väkivallan uhan takia.

Tuoreen matkustusohjeen (siirryt toiseen palveluun) mukaan myös muualle Ukrainaan tulisi välttää tarpeetonta matkustamista.

Ukrainan itäosissa mielenilmaukset ovat muuttuneet entistä väkivaltaisemmiksi ja yhteenotoissa on kuollut ihmisiä. Ulkoministeriön mukaan sotilaallisen konfliktin riski alueella on suuri. Kaikkia matkustamista erityisesti Donetskin, Luganskin ja Harkovan alueille tulisi välttää.

Myös Krimin niemimaalla on sotilaallisen yhteenoton riski. Lisäksi liikenneyhteydet Krimille toimivat huonosti tai ovat kokonaan poikki.

Vaikka levottomuudet pääkaupunki Kiovassa ja Ukrainan länsiosissa ovat vallanvaihdoksen jälkeen laantuneet suurelta osin, ulkoministeriö katsoo, että koko Ukrainan tilanne on vaikeasti ennakoitavissa.

Tästä syystä koko maahan pitäisi välttää tarpeetonta matkustamista.

Suosittelemme sinulle