Hyppää sisältöön

Massateini ei uskalla olla erilainen

Nuoret ovat jakautuneet nykypäivänä moniin eri nuorisokulttuureihin, on massateinejä, emoja, gootteja, swageja, hipstereitä, ylimielisiä ja monia muita. Ylen uutisluokkalaiset selvittivät, millainen on massateini.

Nuorisoa.
Kuva: Yle

Nuoret ovat jakautuneet nykypäivänä moniin eri nuorisokulttuureihin. Suurin ryhmä on niin sanotut massateinit, ja heitä on nykyään yhä enemmän ja enemmän.

Nykyajan massateinit tuomitsevat muita nuoria muun muassa pukeutumisen tai esimerkiksi hiustyylin takia, koska he eivät mene massan mukana. Tämän takia kovin moni nuori enää uskalla olla oma itsensä, vaan on sitä mitä muut haluavat nähdä.

Kysyimme Järvenpään Koivusaaren koulun oppilailta, minkälainen on heidän mielestään massateini.

Oppilaat kertoivat, että massateinit käyttävät ja ostavat samanlaisia vaatteita kuin muilla.

Seitsemäsluokkalaisten Emma Bomanin,Tomi Toiviaisen, Max Hallenbergin ja Heidi Jääskeläisenmukaanmassateinit käyttävät Hollisterin vaatteita, Conversen kenkiä, snapbackeja ja heillä on iPhonet.

Kahdeksasluokkalaisten Katariina Väisäsen ja Neea Hyttisen sekä yhdeksäsluokkalaisten Anni Rikkosen, Aino Tickin ja Susan Virtasenmielestä massateinit eivät uskalla tai halua erottua muista. He eivät välttämättä uskalla olla omia itsejään, vaan yrittävät olla kuin kaverinsa.

Iina Rikkonen, Anniina Kärki

Kirjoittajat ovat Ylen uutisluokkalaisia Järvenpään Koivusaaren koulusta.

Suosittelemme sinulle