Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Moduulirekoille EU-parlamentin siunaus

Suomesta voi jatkossakin ajaa Tanskaan asti yli 25 metrisillä ja 60 tonnia painavilla ajoneuvoyhdistelmillä. Parlamentissa ilmennyt vastarinta jäi lopulta pieneksi.

Rekkoja VT6:lla
Kuva: YLE Etelä-Karjala
Niklas Joki
Avaa Yle-sovelluksessa

Suuret moduulirekat voivat jatkossakin ylittää maiden rajoja EU:ssa. Euroopan parlamentti äänesti direktiivistä tiistaina. Kompromissiratkaisun mukaan moduulirekat voivat kulkea jatkossakin rajojen yli muun muassa Pohjoismaissa, Saksassa ja Hollannissa.

EU:ssa oli haluja rajoittaa moduulirekkojen mittoja ja painoa muun muassa ympäristöystävällisyyden vuoksi. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n mukaan tilanne äänestyksen suhteen oli uusien esitysten vuoksi epävarma vielä tiistaiaamuna. Vastarinta jäi lopulta kuitenkin pieneksi, sillä suurten rekkojen puolesta äänesti parlamentissa yli 600 jäsentä ja vastaan noin 50.

Suomi on kuulunut rajoitusten äänekkäisiin vastustajiin. Suomesta voi ajaa Tanskaan asti yli 25 metrisillä ja 60 tonnia painavilla yhdistelmillä, jotka ovat sallittuja myös Ruotsissa ja Tanskassa. Parlamentissa vaikuttanut vastarinta olisi halunnut tehdä lopun tästä käytännöstä.

Moduulikysymykseen palataan kahden vuoden päästä EU-komission asiasta tekemän arvioinnin pohjalta.

Suosittelemme sinulle