Hyppää sisältöön

LUT:n opiskelijat palkittiin kännykkäsovelluksesta

Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijoiden luomalla sovelluksella voi katsoa tulevaisuuteen ja katsoa, mihin todennäköisesti kuolee ilmastonmuutoksen takia. Kännykkäsovellus palkittiin NASA:n kansainvälisessä ohjelmointikilpailussa.

Minna Kaipainen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijat ovat saaneet palkinnon luomastaan kännykkäsovelluksesta. Vihreän tietotekniikan opiskelijoista koostunut joukkue voitti Suomen mestaruuden NASA:n eli Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinnon kansainvälisessä ohjelmointikilpailussa. Opiskelijoiden luomalla leikkimielisellä sovelluksella voi katsoa tulevaisuuteen ja nähdä, mihin todennäköisesti kuolee ilmastonmuutoksen takia.

Ways to Die -kännykkäsovellus pohjautuu NASA:n keräämään ja avoimen tiedon periaatteilla jakamaan ilmastotietoon ja -ennusteisiin vuodesta 1950 vuoteen 2099. Sovelluksen on tarkoitus herättää ihmiset miettimään, millainen vaikutus heidän toimillaan on ilmastonmuutokseen ja mitä he voisivat tehdä sitä estääkseen.

Tampereella käytyyn Suomen osakilpailuun osallistui kahdeksan joukkuetta. Ympäri maailmaa järjestettiin samanaikaisesti 95 osakilpailua. Kaikki osakilpailujen voittajat eivät kuitenkaan pääse Yhdysvalloissa käytävään finaaliin, vaan heidät valitaan videoesitysten perusteella. Tuomareina ovat NASA:n astronautit.

Monikansallisessa voittajajoukkueessa kilpailivat LUT:n maisteriopiskelijat Maria Victoria Palacin Perusta, Vlad Cristea Romaniasta ja Maike Schmidt Saksasta. Heidän lisäkseen samassa joukkueessa kisasivat Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat Katya Abakumova Venäjältä, Dumitry Coretchi Moldovasta ja jo työelämässä oleva Philippe Luickx Belgiasta.

Suosittelemme sinulle