Hyppää sisältöön

Andy Warholin näyttely vie Sara Hildénin taidemuseota kohti ennätysvuotta

Poptaiteen mestarin Andy Warholin näyttelyn on nähnyt jo yli 21 000 kävijää. Suosion ansiosta näyttely saa lisäpäiviä toukokuussa.

Andy Warhol, Marilyn Monroe, Sara Hildénin taidemuseo
Kuva: Marko Melto / Yle
Antti Palomaa

Poptaiteen keskeisen hahmon Andy Warholin näyttely on kerännyt runsaasti kävijöitä Sara Hildénin taidemuseoon Tampereella.An American Story-näyttelyn on nähnyt jo yli 21 000 kävijää.

Oli odotettavissa, että Warhol kiinnostaa, mutta suosio on ylittänyt odotukset.

Päivi Loimaala

– Tämä on hienoa! Olemme iloisia, että niin moni on löytänyt näyttelyn. Oli odotettavissa, että Warhol kiinnostaa, mutta suosio on ylittänyt odotukset, sanoo Sara Hildénin taidemuseon johtaja Päivi Loimaala.

Warhol on tuonut uutta yleisöä

Loimaala on erityisen tyytyväinen siihen, että Warhol on tuonut museoon kaikenikäisiä kävijöitä, myös sellaisia, jotka eivät ole aiemmin Sara Hildénissä vierailleet.

Sara Hildénin museossa ovat esillä Warholin ikoniset teosaiheet: julkkismuotokuvat Marilyn Monroesta Mao Zedongiin ja säilykepurkit sekä muut kulutuskulttuurin kuvat.

Lisäksi näyttelyssä voi tutustua Warholin vähemmän tunnettuun tuotantoon, kuten abstraktiseen myöhäisvaiheeseen sekä elokuva- ja levynkansitaiteeseen.

Keskimääräiset kävijäluvut paukkuvat

Suuren suosion ansiosta näyttely saa lisäpäiviä. Toukokuussa museo on avoinna poikkeuksellisesti myös maanantaisin, ja näyttelyn ehtii nähdä vielä helatorstaina 29. toukokuuta. Näyttely avautui 8. maaliskuuta.

Warhol-näyttely on viemässä Sara Hildénin taidemuseota ennätysvuoteen. Viime vuosina museossa on ollut kävijöitä vuosittain hieman yli tai alle 30 000.

Tämän vuoden kävijämäärää kasvattaa myös tammikuun loppupuolella päättynyt yhdysvaltalaisen kuvataiteilijan Ellen Gallagherin näyttely. Gallagher-näyttely keräsi yli 20 000 kävijää, joista noin 8000 tämän vuoden puolella.

Suosittelemme sinulle