Hyppää sisältöön

Veijo Meri -palkinto Anna-Leena Härköselle

Kirjan ja ruusun päivän tämän vuoden nimikkokirjailijalle, Anna-Leena Härköselle, on myönnetty Otavan kirjasäätiön Veijo Meri -palkinto. Kirjakaupat jakavat Härkösen kirjoittamaa juhlapäivän nimikkoteosta kolmen päivän ajan. Kiitos kirjasta -palkinto puolestaan on myönnetty Pauliina Rauhalalle teoksesta Taivaslaulu.

Anna-Leena Härkönen
Anna-Leena Härkönen Kuva: YLE
Timo Krooks

Anna-Leena Härkönen, Kirjan ja ruusun päivän tämänvuotinen nimikkokirjailija, on saanut Otavan kirjasäätiön myöntämän Veijo Meri -palkinnon.

Säätiö myönsi myös neljä muuta palkintoa; Kaarina Helakisa -palkinto Veera Salmelle, Tietokirjapalkinto Juhana Torkille, Erkki Reenpää -suomentajapalkinto Ilkka Rekiarolle ja Oppimateriaalipalkinto Jaakko Mäelle.

Jokaisen palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Kiitos kirjasta Rauhalalle

Kiitos kirjasta -palkinto puolestaan on myönnetty Pauliina Rauhalalle teoksesta Taivaslaulu. Palkinto on tunnustus, joka käsittää mitalin ja kunniakirjan.

Kirjan ja ruusun päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1926 barcelonalaisen kirjakauppiaan aloitteesta. Vuosien saatossa juhlapäivä yleistyi eri maissa lukemisen juhlapäiväksi, ja vuonna 1995 UNESCO julisti päivän kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi.

Suosittelemme sinulle