Hyppää sisältöön

Jukka Rasila hyppäsi Reinikaisen isoihin saappaisiin

Meri Oulun kesäteatteri tuo oululaistaustaisen näyttelijä Jukka Rasilan kesäksi takaisin kotikaupunkiinsa. Unohtumattoman konstaapeli Reinikaisen roolin näytteleminen pelotti aluksi.

Kuva: Yle / Juha Hintsala

Meri Oulu tuo kesäteatteriinsa Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen kirjoittaman komedian Tankki täyteen. Se perustuu  kulttimaineen saaneeseen television 80-luvun komediasarjaan.

Mukana on todella nimekäs näyttelijäkaarti, mm. Ritva Oksanen, Mikko Kivinen ja konstaapeli Reinikaista näyttelevä oululaislähtöinen Jukka Rasila.

Viime kesänä Raumalla esitetyn näytelmän suosio oli huikea. Näytöksiä piti olla 32, mutta ennen ensi-iltaa ne myytiin kaikki loppuun. Myös kahdeksan lisänäytöstä myytiin kaikki loppuun.

- Ja sitten ihmiset tulivat vielä istumaan portaillekin. Saimme tehtyä viime kesänä Rauman kesäteatteriin kaikkien aikojen yleisöennätyksen, kertoo Jukka Rasila.

Pelon kautta rooliin

Rasila kertoo, että häntä pelotti, kun hän sai kutsun nimenomaan Reinikaisen rooliin. Hän oli ollut varma, että hänelle tarjotaan Juhanan roolia.

- Ajattelin, ettei musta voi tulla Reinikaista, sillä olen liian nuori ja se on yli nelikymppisten klassikkohahmo. Ohjaaja mielisteli tarpeeksi, että mä olen paras siihen rooliin. Sillä tavallahan saadaan useimmat näyttelijät suostuteltua, Rasila virnistää.

Hän tulee Ouluun kesäksi mielellään.

- Olen lähtenyt täältä vuonna 1988 ja sen jälkeen tuleva kesä on pisin aika, jonka tulen olemaan täällä putkeen. Tykkään älyttömästi frisbeegolfista ja täällä on hyviä ratoja, kuten Hiironen, Meri-Toppila ja Virpiniemi. Yritän pyhittää aikaa lapsillekin, kertoo viimeksi viisi vuotta sitten kesäloman viettänyt Rasila.

Suora palaute motivoi

Rasila kertoo näyttelevänsä mielellään elokuvissa ja televisiossa, mutta tarvitsevansa yleensä kaksi tai kolme erinäköistä teatteri-esitystä, jossa hän voi olla lavalla ja kontaktissa yleisöön.

- Se on edelleenkin paras opetuskeino, että kun olet harjoitellut jonkun jutun ja saat siitä suoraan palautteen lavalla. Televisiokuvausten jälkeen saattaa mennä vuosikin ennen kuin se tulee ulos. Siinä välissä on ehtinyt tehdä jo vaikka mitä ja jo unohtaa sen, eli sitten sillä palautteella ei ole niin merkitystä, Rasila sanoo.

Toisaalta Rasila kertoo olevansa yksinäinen susi, joka tykkää tehdä dubbauksia omissa oloissaan.

- Ei mulla ole sellaista, mitä tekisin mieluiten, vaan olen todella kiitollinen siitä, että saan tehdä niin monipuolisesti tätä ammattia.

Suosittelemme sinulle