Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Tampereen Kaukajärvelle skeittarien betonitaivas

Kaupunki lunastaa vihdoin lupauksensa laadukkaasta harrastuspaikasta. Parkissa saatetaan ehtiä rullata vielä tämän vuoden puolella.

Skeittari rullaa laudalla.
Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Juha Kokkala
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen rullalautailijat ovat joutuneet vuosikausia pettymään kaupungin lupauksiin kunnon skeittipaikasta eli parkista. Nyt näyttäisi vihdoin alkavan tapahtua.

Uusi betonista rakennettava parkki sijoittuu Kaukajärven Vilusenharjun vanhalle soranotto- ja maanvastaanottoalueelle, jonne tehdään parhaillaan maisemoinnin ohella myös maarataa bmx-pyörille.

– Hanke on Suomen mittakaavassa aivan huippua. Parkki on erittäin vaativa rakennettava – betonoitavaa on reilut 1300 neliötä, sanoo Tampereen kaupunginpuutarhuri Timo Koski.

Rakentajien pitää osata asiansa

Kosken mukaan betoniurakoitsijalta edellytettiin aiempaa kokemusta vähintään kahdesta vastaavasta hankkeesta, jotta työn laadusta voitaisiin olla varmoja.

Iso-Vilusen parkin suunnittelee entinen ammattilaisskeittari Janne Saario, jolla on kokemusta jo useista vastaavista hankkeista. Parkin ja koko virkistysalueen suunnittelussa on kuunneltu korva tarkkana tulevia käyttäjiä.

Yksi heistä on skeittari Jerry Selin.

– Nämä nykyiset parkit ovat kaikki pieniä. Uudesta on tulossa reilusti isompi, joten se ei ruuhkautune niin pahasti lämpiminä päivinä. Itse myös asun aivan paikan vieressä, Selin hymyilee.

Rahat löytyvät

Vaikka säästöpaineet ovat tällä hetkellä kovat joka puolella, kaupunki ei näytä nyt ainakaan kitsastelevan. Matkan varrella skeittiparkkihankkeen hintalappu on kasvanut paikan mittakaavan myötä.

– Budjetissa oli varattu tasan 300 000 euroa, mutta nyt hankkeeseen näyttää kuluvan lähes 600 000. Meillä on tosin peruuntuvia ja viivästyviä hankkeita tältä vuodelta, joten tuo tarvittava raha on periaatteessa jo säästetty, Timo Koski kertoo.

Vielä ei ole varmaa, ehditäänkö uudessa parkissa skeittaamaan vielä kuluvana vuonna.

– Lautakunta päätti alkuviikosta antaa luvan urakkaneuvotteluihin. Jos kaikki menee kuten itse ajattelen, alue olisi valmiina loka-marraskuussa. Toivottavasti syyskelit sallivat vielä silloin koeskeittaukset, kaupunginpuutarhuri Timo Koski sanoo.

Suosittelemme