Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Joutsenpariskunta Ainon ja Jannen kesäloma Aulangolla alkaa maanantaina

Aulangon kyhmyjoutsenet Aino ja Janne palaavat talvenvietosta Ähtärin Eläinpuistosta kotilampeensa Hämeenlinnaan maanantaina. Kyhmyjoutsenpariskunta viettää kesän Aulangon Joutsenlammella nyt jo seitsemättä kertaa.

Uiva joutsenpari
Kuva: Kristiina Lehto / Yle
Nina Keski-Korpela
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan Aulangon luonnonsuojelualueen kyhmyjoutsenpariskunta Aino ja Janne saapuvat Joutsenlammelle maanantaina 5. toukokuuta. Joutsenet ovat majoittuneet talvikuukaudet jälleen Ähtärin Eläinpuistossa.

Autolla taittuvan muuttomatkan jälkeen Aino ja Janne vapautetaan Joutsenlampeen noin kello 17. Yleisö on tervetullut seuraamaan lampeen pulahtamista, kertoo Metsähallitus tiedotteessaan.

Joutsenet viipyvät Aulangolla syksyyn asti. Syksyn viiletessä joutsenpariskunta palaa Ähtärin Eläinpuistoon talvihoitoon.

Aino ja Janne saivat nimensä Yle Hämeen ja Metsähallituksen järjestämässä yleisökilpailussa vuonna 2009. Joutsenet ovat kuuluneet Aulangon historiaan jo yli vuosisadan ajan. Tämä joutsenpariskunta tuotiin Aulangolle vuonna 2008 muutaman joutsenettoman vuoden jälkeen. Pariskunta on saanut Joutsenlammella myös poikasia ja joutsenperheestä on tullut kaupunkilaisten suuria suosikkeja.

Suosittelemme