Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Perussuomalaisten Terho: EU:n onnistuminen mitataan talouskasvulla

Nykyinen EU ei perussuomalaisten eurovaaliehdokkaan Sampo Terhon mukaan toimi. Hän vastustaa liittovaltiokehitystä, eikä antaisi EU:n puuttua esimerkiksi jäsenvaltioiden sosiaalipolitiikkaan.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Sampo Terho vastustaa EU:n sääntelyä ja vaatii lisää kansanäänestyksiä. Aamu-tv:n vaalitentissä Terho pääsee näyttämään myös puhetaitonsa arvotusta aiheesta.
Eero Nurmi
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaan, vuodesta 2011 europarlamentin jäsenenä olleen Sampo Terhon mukaan EU:n onnistumisen mittapuuna on tulevina vuosina pidettävä talouden ja viennin kasvua.

- Meille on annettu 20 vuotta lupauksia siitä, mihin kaikkeen integraatio, yhdentyminen, itsenäisyydestä pala palalta luopuminen johtaa, mutta ne lupauksen ovat jääneet paljolti toteutumatta, Terho sanoi Ylen aamu-tv:ssä maanantaina.

Asia, jossa EU on parhaiten onnistunut, on rauhan edistäminen, Terho sanoo. Hän myös antaa EU:lle tunnustusta kaupan-asioissa arvioiden, että EU on onnistunut jossain määrin kasvattamaan sisämarkkinoiden vapautta ja avoimuutta.

Nykyinen EU ei kuitenkaan Terhon mukaan toimi. Hän vastustaa liittovaltiokehitystä, eikä antaisi EU:n puuttua esimerkiksi jäsenvaltioiden sosiaalipolitiikkaan. Lisäksi EU:ssa on liikaa pikkutarkkaa sääntelyä, Terho sanoo.

- Suurin osa siitä, mitä EU nyt tekee, ei edistä rauhaa mitenkään. Jos me säädellään kahvinkeitintä, kuten pari viikkoa sitten sanottiin, että EU haluaa säätää kuinka pitkään kahvinkeitin on päällä, niin kyllä siitä aika pitkä matka on rauhan edistämiseen.

Suosittelemme