Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Antti Tuiskusta tehdään musiikkinäytelmä Rovaniemellä

Rovaniemellä etsitään Antti Tuiskun näköistä näyttelijää. Rovaniemeläinen Lentävän poron teatteri tuottaa yhdessä paikallisen Sokos-hotellin kanssa pikkujoulukauteen musiikkikomedian rovaniemeläistaustaisesta poptähdestä.

Antti Tuisku
Antti Tuisku. Kuva: Yle
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Tekijät kuvailevat, että esitys pohjautuu Tuiskun elämäntarinaan ja musiikkiin.

- Ajatus Antti-musikaalista lähti alunperin varmasti vitsinä liikkeelle. Pohdimme käsikirjoittaja Suopajärven kanssa voisiko Kekkonen-näytelmän kaltaisia tribuutteja tehdä rovaniemeläisistä ja idea Antista nousi pöydälle. Tarkemman tarkastelun myötä vitsi muuttuikin todeksi, kun tajusimme että Antti Tuiskulla on takana jo kymmenvuotinen ura suomen menestyneimpänä pop-artistina, teatterin taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan komedia ei tarkoita Antti-näytelmässä pilkkaa, vaan tulossa on oodi rovaniemeläiselle nuorelle miehelle, joka toteutti unelmansa.

- Tähän musikaaliin voi samaistua kuka tahansa, jolla on unelmia ja joka haluaa löytää oman paikkansa tässä maailmassa, Jokinen sanoo.

Lentävä poron viimekesäinen näytelmä oli presidentti Urho Kekkosen koko elämäntarinan kertaava komedia Kekkonen - syntymästä kuolemattomuuteen. Esitystilat olivat paikallisen ravintolan takapihalla, jossa jatketaan teatteria myös ensi kesänä. Jouluksi teatteri haki sisätiloja.

- Yhteistyössä on voimaa. Hotel Vaakunan kanssa olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä ja nyt oli aika ottaa tämä iso yhteinen askel, teatterin "lennonjohtaja" Janne-Juhani Haarma sanoo.

Teatteri järjestää 7. kesäkuuta Rovaniemellä casting-tilaisuuden, jossa etsitään pääroolin esittäjää Antti-näytelmään. Vaatimuksena on loistava tanssi- ja laulutaito.

Ensi kesän Diivat-näytelmän castingissa oli hakijoista puolet Lapin ulkopuolelta.

- Näyttämöllä nähdäänkin näyttelijöitä niin Rovaniemeltä, Tampereelta kuin Turustakin. Toivomme että sana Antti-musikaalista kiirii samalla tavalla ympäri Suomea ja löydämme parhaan mahdollisen tekijän tähän tähtirooliin, Haarma sanoo.

Suosittelemme