Hyppää sisältöön

Saksa kehottaa kansalaisiaan poistumaan Itä- ja Etelä-Ukrainasta

Saksan ulkoministeriö on päivittänyt matkustusohjeensa Ukrainaan tiistaina. Se varoittaa etenkin median edustajia kaappausvaarasta Itä- ja Etelä-Ukrainassa.

Paula Tapiola

Saksa kehottaa kansalaisiaan poistumaan Itä- ja Etelä-Ukrainasta. Syynä ovat kasvavat jännitteet alueella ja vaara joutua separatistien vangiksi.

– Erityisesti median edustajiat ovat vaarassa joutua separatistien kiinniottamiksi tai vangitsemiksi, Saksan ulkoministeriö kirjoitti tiedotteessa.

Neljä saksalaista oli niiden Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailijoiden joukossa, joita kapinalliset pitivät vankeinaan Slovjanskissa viikon ajan. Tarkkailijat vapautettiin viikonloppuna.

Lauantaina kapinalliset ottivat kolme länsimaisten toimittajien ryhmää kiinni lyhyesti iltapäivällä. Toimittajat yrittivät päästä Slovjanskin kaupunkiin raportoimaan tapahtumista.

Suomen ulkoministeriö on viimeisimmässä matkustustiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) kehottanut välttämään tarpeetonta matkustamista koko Ukrainaan ja kaikkea matkustamista Itä-Ukrainaan sekä Krimin autonomisen tasavallan alueelle.

Suosittelemme sinulle