Hyppää sisältöön

Uudet radiokanavat aloittavat Jyväskylässä

Kaupungissa aloittaa lähiaikoina peräti kaksi uutta kanavaa, kun porilainen Mediatakojat käynnistää uuden radioaseman ja SBS:n omistama Radio Jyväskylä herää jälleen henkiin.

Pertti Perämäki Radio Jyväskylän studiossa.
Kuva: Isto Janhunen / Yle
Jussi Lindroos,
Titta Puurunen

Mediatakojien Radio Kompassi nousee Kauppakadun kulmille kesäkuun alussa ja Radio Jyväskylä palaa ääneen Väinönkadulla tällä viikolla.

Radio Jyväskylästä kuuluu aluksi musiikkia ja kanavatunnisteita, juonnettu ohjelma alkaa syksyllä.

- Lievemaan Timo ja minä tullaan olemaan juontavat äänet. Varmaan Järviradio ja Yle Radio Keski-Suomi ovat kanavia, joilta yritämme saada kuuntelijoita mahdollisimman paljon pois, kertoo aluetuottaja Pertti Perämäki Radio Jyväskylästä.

Radio Jyväskylä aikoo haalia yli viisikymppisiä kuulijoita palaamalla rock- ja urhelukanavasta takaisin alkuperäisimmille juurilleen.

Radio Kompassia luotsaavilla porilaisilla Mediatakojilla on paikallisradiot jo Porissa, Mikkelissä ja Kuopiossa. He tavoittelevat kuuntelijoikseen kaikkia jyväskyläläisiä. Avainasanoina ovat poppi ja paikallisuus.

- Me olemme tällä hetkellä esimerkiksi Porissa puhtaasti markkinaykkönen. Uskon, että Jyväskylä on samanlainen alue ja siellä arvostetaan paikallisuutta ja sen kautta tekemistä, sanoo Mediatakojat Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Jolma.

Molemmat uudet radiokanavat tavoittelevat kymmeniä tuhansia kuuntelijoita. Radioita pyöritetään kahden vakituisen juontajan ja muutaman avustajan voimin.

- Varmasti kilpailu on kovaa kuuntelijoista. Uskon kuitenkin, että meille jokaiselle löytyy oma paikkansa. Meillä on tavoite olla kuunnelluin kaupallinen radio Jyväskylässä ja ympäristökunnissa seuraavan kahden vuoden aikana, Jolma sanoo.

Suosittelemme sinulle