Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Youssou N'Dour saapuu heinäkuussa Tampereelle

Senegalilainen Youssou N'Dour ja Le Super Etoile De Dakar -yhtye tekevät tänä vuonna yhden Suomen-keikan.

Laulaja Youssou N'Dour
Tiina Kokko
Avaa Yle-sovelluksessa

Youssou N'Dour ja Le Super Etoile De Dakar esittävät Tampereen Pakkahuoneella 16. heinäkuuta läpileikkauksen N'Dourin urasta. Laulajan tunnetuin kappale on vuonna 1994 ilmestynyt 7 Seconds, jonka hän levytti yhdessä Neneh Cherryn kanssa.

Laulajan ura alkoi vuonna 1972, vasta 13-vuotiaana. Hänen musiikkityylinsä on ollut alusta asti Senegalissa ja Gambiassa suosittu mbalax. Tyylissä afrikkalaiset vaikutteet yhdistyvät jazziin, souliin, latinorytmeihin ja skahan.

Musiikkipalkintoja pokannut Youssou N'Dour on myös yhteiskunnallinen aktiivi. Hän on tehnyt projekteja Amnesty Internationalille, YK:lle ja Unicefille, mutta N'Dour on ollut myös Senegalin presidenttiehdokkaana ja toiminut maansa kulttuuriministerinä.

Youssou N'Dourin ja Le Super Etoile De Dakarin Tampereen keikka on samalla Tampereen Kulttuurikamarin ja Tampere-talon ensimmäinen yhteistuotanto.

Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmapäällikkö Tero Viikari uskoo, että Youssou N'Dour kiinnostaa sekä Pakkahuoneen että Tampere-talon yleisöä. Esiintymispaikaksi Pakkahuone valikoitui muun muassa siksi, että yleisöllä on mahdollisuus nauttia musiikista tanssien istuvan konsertin sijaan.

Suosittelemme sinulle