Hyppää sisältöön

Vaasalaisbloggaajat perustivat nettiradion – podcasteilla tuhansia latauksia

Yksityishenkilöiden tekemiä podcasteja eli radio-ohjelmien kaltaisia netissä ladattavia ohjelmia on Suomessa vielä varsin vähän. Yksi podcast-edelläkävijä löytyy Pohjanmaalta ja se on nimeltään SNAKK.

SNAKKin voimakaksikko Linn Jung ja Nadia Boussir.
SNAKKin voimakaksikko Linn Jung ja Nadia Boussir. Kuva: Arash Zhian
Terhi Varjonen

SNAKK on yhtä kuin vaasalaiset Linn Jung ja Nadia Boussir. Naiset tekevät kerran viikossa podcastin, jossa keskustelua käydään korkeintaan kahdessa eri teemassa. Omaa ruotsinkielistä pod-showta on tehty nyt nelisen kuukautta ja joka sunnuntai ilmestyy uusi jakso.

Molemmat naiset ovat olleet pitkään myös bloggareina ja siitä innostus muuhunkin toimittamiseen lähti, kertoo Linn Jung.

– Ensiksi minulla oli idea tehdä videota, mutta sitten ajattelimme, että olisikin helpompi aloittaa äänellä. Ruotsissa podcasteja on tehty jo paljon pidempään. Tuntuu, että siellä lähestulkoon jokaisella julkkiksella on oma pod-show, naureskelee Linn.

Linn ja Nadia puhuvat SNAKKissa monelle läheisistä aiheista.
Linn ja Nadia puhuvat SNAKKissa monelle läheisistä aiheista. Kuva: Arash Zhian

Linn on ollut bloggarina jo seitsemän vuotta ja Nadialtakin löytyy useamman vuoden kokemus blogin kirjoittamisesta.

Omana itsenä äänessä

Ohjelma perustuu naisten keskusteluun ja siinä tulee käsiteltyä kevyitä ja raskaampiakin aiheita. Keskustelua on syntynyt niin matkustamisesta, kevättunteista kuin paniikkihäiriöstä ja mustasukkaisuudesta. Tavoitteena on käsitellä aihetta, josta on helppo puhua ja joka myös koskettaa kuuntelijoita.

Kumpikin sanoo, että ohjelmaa ei voisi tehdä olematta oma itsensä. Välillä on kyllä täytynyt leikata materiaalista paljon pois, kun juttu on mennyt överiksi, nauravat Linn ja Nadia.

– Joku raja pitää olla, mutta joskus tulee puhuttua sellaista, mikä täytyy ottaa pois. Olen kyllä onnellinen, ettei minun mieheni kuuntele, nauraa Nadia.

– Joo, se on kyllä hyvä hänelle, kuittaa Linn.

SNAKKin aiheet saavat kiitosta

Lataajia Linnin ja Nadian podcastit ovat keränneet tuhansia. Ensimmäistä jaksoa on ladattu kaikkiaan 5000 kertaa, kertoo Linn.

SNAKKia on ladattu tuhansia kertoja.
SNAKKia on ladattu tuhansia kertoja. Kuva: Arash Zhian

Keskimäärin SNAKK kerää viikossa jaksolleen 2000 kuuntelijaa. Määrä kertoo selvää kieltään suosiosta. Tämä on huomattu myös muualla nimittäin naiset neuvottelevat parhaillaan erään mediatahon kanssa yhteistyöstä.

Naiset ovat innoissaan saamastaan palautteesta. 

– Yksi tyttö tuli sanomaan mulle, että oli helppoa olla lenkillä, kun samalla pystyi kuuntelemaan SNAKKia, kertoo Nadia.

Palautetta on tullut myös siitä, että monet käsitellyistä aiheista ovat tuttuja usealle lataajalle.

Suosittelemme sinulle