Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pallo- ja Koripalloliitto eivät pompi riemusta uudistuspuheista - ”Se tuntuu vähän erikoiselta”

Mikäli tavoitteena on vaikuttaa harrastusten kustannuksiin, yhteislisenssiä tärkeämpänä nähdään keskittyminen kustannusten kehittymiseen ja toiminnan organisointiin.

Kuva: YLE
Jarno Ranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtakunnallisen urheilujärjestön Valo ry:n pääsihteeri Teemu Japisson sanoi aiemmin Yle Urheilulle, että lasten yhteislisenssin toteutuminen kilpaurheilussa on kaatunut lajiliittojen vahvan yhteisen tahdon puuttumiseen. Sen myötä lapset saisivat kokeilla useita lajeja samaan hintaan.

Yle Urheilu tiedusteli asiaa kymmeneltä lajiliitolta. Niistä vain Pallo- ja Koripalloliitto eivät pidä lasten ja nuorten yhteislisenssiä todennäköisenä kehityssuuntana.

Jalkapallon osalta on kuitenkin todettava, että tällä hetkellä 955 jäsenseurassamme on tarjolla erittäin monipuolista toimintaa koko maan alueella kohtuulliseen hintaan.

Sami Terävä

- Mikäli ajatuksen taustalla on tavoitteena vaikuttaa lajin harrastuskustannuksiin, mielestämme tulisi keskittyä harrastusolosuhteiden kustannuskehityksen hillitsemiseen sekä harjoitus- ja kilpailutoiminnan organisointiin niin, että harrastuksen hinta ei nouse kohtuuttomaksi kotitalouksille, Palloliiton viestintäpäällikkö Sami Terävä kertoo.

Hän huomauttaa, että hintaerot ovat kasvaneet erittäin merkittäviksi viimeisen kymmenen vuoden aikana.

- Jalkapallon osalta on kuitenkin todettava, että tällä hetkellä 955 jäsenseurassamme on tarjolla erittäin monipuolista toimintaa koko maan alueella kohtuulliseen hintaan, vaikka joukossa on toki seuroja, joissa kuukausikustannukset ovat nousseet korkeiksi.

Koripalloliitossakaan yhteislisenssi ei herätä innostusta.

- Se tuntuu vähän erikoiselta. Kuka keräisi lisenssirahat ja millä tavalla ne käytettäisiin? En ainakaan suoraan tuohon lämpene, kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm sanoo.

Suosittelemme