Euroviisujen tämän vuoden ennakkosuosikkeja ovat Itävallan parrakas nainen Conchita Wurst sekä Ruotsin Sanna Nielsen. Heidän kohtaamistaan viisulavalla on kutsuttu muun muassa diivojen kamppailuksi.
Ruotsin euroviisuedustaja nauraa puheille diivoista ja toivoo nauraen, että diivoista puhutaan positiivisessa mielessä.
– Rakastan Conchita Wurstia ja voimme olla todella ylpeitä siitä, että meillä on hänenlaisensa artisti finaalissa.
Nielsen ei osaa arvuutella, kuinka hänellä kisassa käy.
– Tiedän, että kappaleestani on puhuttu paljon hyvää ja se on oikein imartelevaa. En koe paineita ja yritän tehdä parhaani.
Sanna Nielsen on yrittänyt Ruotsin euroviisuedustajaksi monta kertaa, joten hänen unelmansa on nyt toteutunut.
– Tämä on aivan mahtava tapahtuma ja olen nauttinut joka hetkestä. Mutta pian tämä on ohi ja se on vähän surullista.
”Jonnekin missä on lämmintä ja halpaa”
Euroviisut on järjestetty vajaan kymmenen vuoden aikana kaikissa Pohjoismaissa Islantia lukuun ottamatta. Tälläkin kertaa Ruotsi on ennakkosuosikki. Monet fanit ovat Kööpenhaminassa sanoneet, että kilpailu voisi välillä siirtyä muualle.
– Ihmiset ovat hieman kyllästyneitä. Tietenkin tiedän, että Pohjoismailla on hyvä perinne musiikkibisneksessä ja arvostan sitä. Mutta välillä ihmisille pitäisi näyttää toisia alueita ja maita, sanoo puolalainen toimittaja Szymon Stellmaszyk.
Euroviisufanit valittelevat myös sitä, että viisureissut käyvät heidän kukkaroilleen kalliissa Pohjolassa.
– Nyt olisi aika mennä jonnekin, missä on lämmintä ja halvempaa. Täällä on länsieurooppalaisillekin kallista, sanoo brittiläinen viisubloggari Philip Colclough.
Myös Euroviisujen vastaava tuottaja Jon Ola Sand myöntää, että kisassa voisi välillä tuoda esiin muutakin Eurooppaa.
– Olisi hyvä, että Euroviisut vierailisi eri puolilla Eurooppaa. Olemme pysytelleet Pohjoismaissa jo jonkin aikaa. Teimme tosin pienen piipahduksen Bakussa. Olisi hyvä siirtyä muuallekin, mutta siihen minä en voi vaikuttaa. Sen päättävät katsojat ja tuomaristot.