Hyppää sisältöön

Conchita Wurstin terveiset Putinille: Meitä ei voi pysäyttää

Wurst itse pitää voittoaan suvaitsevaisuuden voittona ja näpäytyksenä Euroopan homokammoisille.

Viisufaneeja sateenkaariliput käsissään.
Paula Tapiola

Euroviisut voittanut Conchita Wurst omisti yön kaikille, jotka uskovat rauhan ja vapauden tulevaisuuteen. Wurst ja Itävalta voittivat viisut lopulta ylivoimaisesti. Esitys sai 290 pistettä.

– Tiedätte, keitä olette. Olemme yhtenäisyys ja olemme pitelemättömiä. En olisi koskaan uskonut tätä, hän sanoi euroviisupokaalin hakiessaan.

Wurstin mukanaoloa euroviisuissa arvosteltiin varsinkin Itä-Euroopan maissa. Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Armeniassa Wurstin vastustajat yrittivät vaikuttaa televisiokanaviin, jotta nämä eivät näyttäisi Wurstin esitystä lähetyksissään.

Wurst itse pitikin voittoaan suvaitsevaisuuden voittona ja näpäytyksenä Euroopan homokammoisille.

– Minulla on paksu nahka. Outoa, että pikkuisen karvoitusta kasvoissa aiheuttaa näin paljon jännitystä, Wurst sanoi.

Hän kertoi, että 80 prosenttia nimikirjoituspyynnöistä, joita hän saa, tulee Venäjältä ja Itä-Euroopasta. Wurstilta kysyttiin myös, oliko hänellä terveisiä Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

– En tiedä, katsooko Putin nyt, mutta sanomani on: Meitä ei voi pysäyttää!

– Uneksin maailmasta, jossa meidän ei tarvitse puhua tarpeettomista asioista, kuten seksuaalisuudesta tai siitä, ketä rakastat. Tunsin, että Eurooppa näytti, että olemme kunnioittava ja suvaitseva yhteisö, Wurst hehkutti.

Itävallassa uskotaan, että esiintymisnumerot toivat Wurstille hyvää onnea. Hän esiintyi välierissä numerolla kuusi ja finaalissa numerolla yksitoista. Conchita Wurstin eli Tom Neuwirthin syntymäpäivä on 6. marraskuuta.

Suosittelemme sinulle