Hyppää sisältöön

Conchita Wurstin kannatus suurinta Suomessa ja Sloveniassa

13 maata antoi Itävallan euroviisuesitykselle 12 pistettä. Suomi ja Slovenia erottuivat joukosta, sillä kummankin maan kaikki viisi tuomariston jäsentä sekä kansa olivat Rise Like a Phoenixin ykkössijan kannalla.

Redrama ilmoitti Suomen antamat pisteet lauantaisessa viisufinaalissa.
Redrama ilmoitti Suomen antamat pisteet lauantaisessa viisufinaalissa. Kuva: Eurovision
Marcus Ziemann

Euroopan yleisradioliitto on avannut nettisivuilleen (siirryt toiseen palveluun) täydelliset äänestystaulukot. Taulukoissa on nähtävissä, miten kunkin maan antamat äänet jakautuivat puhelinäänien ja viisihenkisen tuomariston eri jäsenten välillä.

Itävallan viisuvoittajan 12 pistettä eri maista ovat tulleet mielenkiintoisilla tavoilla. Suomessa ja Sloveniassa kaikilla viidellä juryn jäsenillä on ollut sama musiikkimaku. Itävalta oli näissä maissa ykkönen myös puhelinäänillä mitattuna.

Monissa 12 pistettä Itävallalle antaneessa maassa tuomariston kokonaispisteet nostivat Conchita Wurstin ykköseksi, mutta kansa ei.  

Italia antoi 12 pistettä ilman, että sen enempää jury kuin kansakaan oli nostanut Rise Like a Phoenixin ykköseksi. Tuomariston ja puhelinäänien yhteenlaskulla Italialta heltisi kuitenkin näinkin Itävallalle 12 pistettä.  

Myös Iso-Britannian juryn äänet heittelivät. Kansakin arvioi Conchita Wurstin vasta sijalle kolme. Yhteenlaskettuna äänet riittivät kuitenkin 12 pisteeseen.   

Portugalin tuomareista yksi sijoitti Itävallan jopa vasta sijalle 20. Juryn yhteenlasketut äänetkään eivät riittäneet kuin sijalle kuusi. Kansa piti kuitenkin Itävallasta kaikkein eniten ja se riitti 12 pisteeseen.

Suosittelemme sinulle