Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pohjois-Suomen työttömiä houkutellaan töihin Ruotsiin

Pohjois-Ruotsissa on tällä hetkellä 650 avointa työpaikkaa. Työllisyystilanne on parempi kuin Lapissa, esimerkiksi kaivos- ja terveydenhoitoalalla työvoimasta on pulaa.

Pohjois-Ruotsin työpaikkoja markkinoidaan Suomen puolella.
Kuva: Yle / Kyösti Vaara
Kyösti Vaara
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjoissuomalaisille työnhakijoille markkinoidaan Pohjois-Ruotsin avoimia työpaikkoja.  Maanantaina iltapäivällä järjestetyssä videotapaamisessa työnhakijoilla oli  yhteys Kemin, Tornion ja Rovaniemen TE-toimistoihin. Pohjois-Pohjanmaalta yhteys oli kuudelta paikkakunnalta.

 Avoimista työpaikoista kertovat myös Ruotsin ja Suomen työhallinnon asiantuntijat. Norrbottenissa työllisyystilanne on paljon parempi kuin Lapissa ja esimerkiksi kaivos- ja terveydenhoitoalalla työvoimasta on pulaa.  Ruotsin työvoimatoimistolla on Norrbottenissa kuusi ja puoli sataa 650 avointa työpaikkaa.

– Kyllä tässä on haluttu olla myös aloitteellisia. Suomalaiset työmarkkinat eivät tällä hetkellä hirveän hyvin vedä. Avoin työttömyys on kasvanut ja ihmisten työttömyys on pitkittynyt, Lapin TE-keskuksen palvelujohtaja Tero Hyttinen sanoo.

Hyttinen sanoo, että paitsi työnhakijat, myös kollegat Ruotsin työvoimahallinnosta ovat olleet aloitteellisia Suomen TE-toimistojen suuntaan. 

– Tiedän sen, että tällä hetkellä Pohjois-Norjassa on kova pula eri alojen ammattilaisista, Hyttinen mainitsee.

Suosittelemme