Hyppää sisältöön

Perinteikäs kesätapahtuma peruuntuu – kaupungin tuki Tanssivalle Lahdelle laski rajusti

Lahtelainen tanssitapahtuma peruuntuu, sillä kaupunki laski tänä vuonna tukeaan noin kolmannekseen totutusta. Projektiavustus on niin pieni, ettei se riitä esiintymistilan vuokraan, sanoo Tanssiva Lahti -tapahtuman ohjelmatuottaja Aimo Hentinen.

kansantanssi
Kuva: Yle
Tuija Veirto

Lahden perinteikäs Tanssiva Lahti -kesätapahtuma Lahden satamassa peruuntuu. Sen toteuttajana olisi tänä vuonna ollut Etelä-Hämeen Nuorisoseurojen liiton ohella Päijät-Hämeen Tanssialan Tuki. 

Tapahtuman pitkäaikaisen ohjelmatuottajan Aimo Hentisen mukaan syynä on kaupungin tuen raju lasku. Tuen leikkautuminen noin kolmannekseen totutusta oli tapahtumajärjestäjille suuri pettymys. Tapahtuma on järjestetty 15 kertaa.

– Tanssiva Lahti on ilmaistapahtuma, jota kaupunki on tukenut. Toteuttajana olisi ollut merkittävä määrä kansantanssin, musiikin ja laulun harrastajia, yhteensä noin 550 osallistujaa. Näin ollen onkin ollut melkoinen työ tavoittaa osallistujia ja kertoa, että tilaisuus perutaan.

– Tällä kertaa projektiavustus on niin pieni, että se ei riitä esiintymistilan vuokraan kaupungille. Myös tilavuokra ja äänitekniikka joudutaan maksamaan. Satamayrittäjät olisivat tukeneet tapahtumaa, mutta kyllä tämä jää kiinni kaupungin tuesta, sanoo Hentinen.

Lahti leikkaa tänä ja kahtena seuraavana vuonna viisi prosenttia kulttuurituistaan. Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhoksen mukaan leikkaukset kohdistuvat jatkossa muita enemmän aikuisten harrastustoimintaan, keskiössä ovat lasten- ja nuortenkulttuuri sekä ammattitaiteilijat. 

Suosittelemme sinulle