Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Roope hengaili ässähyökkääjän kanssa – katso riemukas video

Ässien voimahyökkääjä Tuomas Huhtanen kävi moikkaamassa ystävää etsivää Roopea. Jääkiekosta innostuneet nuoret miehet pitivät lämäysharjoitukset. Pienimuotoinen julkisuus on tuonut paljon sisältöä 17-vuotiaan kehitysvammaisen kankaanpääläispojan elämään.

Pipsa Uutto-Rajakallio,
Karri Laihonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kankaanpääläinen Roope etsi reilu kuukausi sitten ystävää itselleen. Roope katsoi yhdessä äitinsä kanssa televisiosta ohjelman, jossa Duudsonit etsivät ystäviä kehitysvammaisille pojille. Tämä innoitti äidinkin laittamaan Facebookiin viestin, jonka toiveena oli ystävä Roopelle.

Sosiaalinen media ja ihmisten hyväntahtoisuus osoitti voimansa ja Roopelle on tullut ystäväkandidaattien lisäksi paljon julkisuutta. Vaikuttaa siltä, että äidin alkuperäinen toivekin toteutuu ja Roope saa pitkäjänteisen ystävyyssuhteen.

– Tällainen parikymppinen kankaanpäälaispoika on lupautunut alustavasti Roopen tukihenkilöksi, Roopen äiti kertoo.

Julkisuus on tuonut paljon asioita mukanaan. Roope käväisi muun muassa Tähdet, tähdet -ohjelman nauhoituksissa.

– Ohjelman juontaja Mikko Leppilampi on vielä sen jälkeenkin lähestynyt Roopea Facebook-viesteillä.

Roopen äiti huokaa tyytyväisyyttään siitä, että Roopen elämään on tullut niin paljon sisältöä yhden pienen Facebook-viestin kautta.

Lämäri lähti kovaa suoraan syötöstä

Urheilullinen Roope on fanaattinen Porin Ässät -fani. Ässät olikin ensimmmäisiä tahoja, joka halusi olla Roopen tukena. Nuorelle miehelle on luvattu, että hän pääsee syksyllä vierailemaan Ässien pukukopissa.

Syksyyn on kuitenkin vielä pitkä aika ja Roope saikin vieraita Ässistä jo nyt, kun hyökkääjä Tuomas Huhtanen kävi "lämimässä" nuorukaisen kanssa. Alun perin myös puolustaja Jyri Marttisen piti olla mukana, mutta Ässä-pelaajan lämimiset jatkuvat vielä toistaiseksi Suomen maajoukkueen mukana Minskin MM-kisoissa.

– Mulle oli heti selvää, että haluan olla mukana tässä jutussa ja Roopen ystävä. Oli kiva tulla tänne ja on ollut hauska päivä, sanoo Huhtanen.

Ässien hyökkääjä oli tyytyväinen myös harjoitusten antiin.

– Yllättävän hyvin poika kehittyi tässä. Tosi hyvin Roope ampui jo suoraan syötöstä. Parempi maalintekijä ainakin kuin minä, Huhtanen kehaisee.

Huhtasen mielestä jääkiekkoilijoiden pitäisi enemmän käyttää aikaansa vastaavankaltaiseen hyvän mielen tuottamiseen tai hyväntekeväisyyteen.

– Me olemme kuitenkin etuoikeutetussa asemassa, kun olemme saaneet harrastuksestamme ammatin. Ja kyllä jääkiekkoilijoillakin sitä ylimääräistä aikaa on. Olisi hienoa, jos moni muukin kiekkoilija lähtisi tällaiseen toimintaan mukaan.

Suosittelemme sinulle