Hyppää sisältöön

Venäläiset kansanedustajat hermostuivat Euroviisuihin, haluavat uudet laulukisat

Conchita Wurstin voitto oli viimeinen pisara perhearvojen loukkaamisessa, puhisevat kansanedustajat. Euroviisujen tilalle he haluavat omat ja naapurimaiden kisat.

Euroviisujen vuoden 2014 voittaja Itävallan Conchita Wurst saapui Wienin lentokentälle 11. toukokuuta.
Euroviisujen vuoden 2014 voittaja Itävallan Conchita Wurst saapui Wienin lentokentälle 11. toukokuuta. Kuva: Georg Hochmuth / EPA
Anniina Wallius

Joukko venäläisiä kansanedustajia on ehdottanut, että Venäjälle ja sen naapurimaille luotaisiin omat laulukilpailut, joihin tämänvuotisen euroviisuvoittajan Conchita Wurstin kaltaisilla esiintyjillä ei olisi asiaa.

Kilpailu, jonka nimeksi tulisi "Euraasian ääni" edistäisi perhearvoja, kansaedustajat kaavailevat. Kisaan osallistuisi heidän mukaansa pääasiassa Neuvostoliittoon kuuluneita maita.

– Tuoreimpien Euroviisujen tulokset olivat viimeinen pisara, sanoo kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja Valeri Raškin.

Hänen mukaansa Venäjä ei voi enää jatkaa moisessa kilpailussa, jonka hulluudella ei ole rajaa.

Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan kanslia on kiirehtinyt kiittämään ajatusta uudesta kisasta. Conchita Wurstin voitto kertoo, että EU:n moraaliset arvot ovat romahtaneet täysin, lausunnossa sanotaan.

Conchita Wurstina esiintynyt itävaltalainen drag-artisti Tom Neuwirth sai viime viikonloppuna järjestetyissä Euroviisuissa täydet 12 pistettä lähinnä lännestä, mutta ei jäänyt pisteittä myöskään idässä. Venäjälläkin pidettiin parrakkaasta naisesta ja hänen voimaballadistaan_ Rise Like a Phoenix _viiden pisteen edestä.

Venäläisten joukossa on kuitenkin muun muassa niin tyytymättömiä miehiä, että he ovat alkaneet protestiksi julkaista parranajokuvia sosiaalisessa mediassa.

Suosittelemme sinulle