Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kaivosyhtiö Northland yhä raskaasti tappiollinen

Kaivosyhtiö Northland teki alkuvuodesta yhä raskasta tappiota. Yhtiön mukaan tammi-maaliskuun tappio oli 40 miljoonaa dollaria eli 30 miljoonaa euroa. Northlandilla on pari vuotta toiminut rautakaivos Ruotsin Pajalassa. Northlandin osavuosikatsauksen mukaan vuoden ensimmäisen neljänneksen tavoitetta alempi tuotanto ja rautamalmitiivisteen odotettua heikompi hinta ovat syynä huonoon tulokseen.

Northland resources Pajalan kaivos
Northlandilla on kaivos Pajalassa Ruotsissa. Kuva: SVT
Tapani Leisti
Avaa Yle-sovelluksessa

Northland ajautui konkurssin partaalle ja joutui yrityssaneeraukseen ja sen osakkeiden arvo romahti lähes nollaan runsas vuosi sitten. Syyksi kriisiin on arvioitu aloittelevan kaivosyhtiön ylitoiveikkaat arviot rautamalmituotannon nopeasta pääsystä täyteen vauhtiin ja toisaalta kustannusten arviointi alakanttiin. Northland on yrityssaneerauksessa ja se on joutunut hakemaan kriisin takia uutta riskirahoitusta joukkolainoilla.

Northlandilla on Hannukaisen rautakaivoshanke selvittelyvaiheessa Suomen puolella Kolarissa. Hannukaisen suunniteltu kaivos tulisi lähelle Yllästunturin hiihto- ja matkailukeskuksia ja matkailuala on noussut voimakkaasti vastustamaan kaivosta.

Suosittelemme