Hyppää sisältöön

Yle näyttää koripallon MM-kilpailut elo-syyskuussa

TV2, Yle Areena ja Yle Puhe välittävät Espanjan MM-kisoista kaikki Susijengin ottelut sekä 14. syyskuuta pelattavan MM-finaalin.

Kuva: Ville Vuorinen

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann on luonnollisesti tyytyväinen siihen, että 30.8.-14.9. pelattavat MM-kisat ovat nyt koko kansan ulottuvilla.

- Tämä on tietysti upea asia, mutta myös luonnollinen seuraus siitä investoinnista, jota Suomessa on lajin eteen tehty vuosien varrella, Dettmann arvioi.

- Pitkällä tähtäimellä tässä on montakin asiaa. Koripallo asemoi nyt itsensä merkittävänä palloilulajina Suomessa ja saamme arvostusta siitä panostuksesta, jota olemme lajin eteen viimeiset vuodet tehneet.

MM-kilpailujen lisäksi Yle näyttää vuoden kuluttua pelattavat EM-kisat, joihin Suomi on jo varmistanut paikkansa.

Yle Urheilun tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman on tyytyväinen laajaan sopimukseen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme solmittua tämän kahdet arvokisat kattavan sopimuksen kansainvälisen koripalloliiton, FIBA:n kanssa. Koripallo ja Susijengi kiinnostaa suomalaisyleisöä laajasti ja on hienoa että ottelut ovat nyt koko kansan seurattavissa Ylen kanavilla. Neuvottelut FIBA:n kanssa aloitettiin jo ennen Suomen MM-paikan varmistumista ja keskusteluiden venyttyä saimmekin Suomen koripalloliitolta hienosti tukea pyrkimyksissämme, Portman kiittelee.

Lumipalloefekti jatkaa kasvamistaan

Susijengin menestyksen aiheuttama lumipalloefekti on noteerattu myös Suomen rajojen ulkopuolella.

- Tässähän vähän kävi niin, että maailmalla ihmiset oivalsivat, että tässä on hyvä paikka päästä tähän kyytiin mukaan. Hienoa, että saatiin neuvottelut näin nopeasti päätökseen, Dettmann iloitsee.

Maailmalla ihmiset oivalsivat, että tässä on hyvä paikka päästä tähän kyytiin mukaan.

Henrik Dettmann

Vuoden 2015 EM-kisoihin ulottuva sopimus avaa Dettmannin mukaan uusia ovia lajin tulevaisuuden parantamiseen.

- Kaupallisesti tämä antaa aivan erilaisia mahdollisuuksia operoida ja edelleen kasvattaa ja parantaa sitä kautta tulevaisuutta. Upea juttu tietenkin koko suomalaiselle palloilukulttuurille, Dettmann sanoo.

- Urheilussa kaikkein tärkeintä on se, että tehdään pitkäjänteistä työtä sekä urheilun kehittämisessä että urheilun toimintaympäristön kehittämisessä. Tämä antaa meille mahdollisuuden kahden vuoden sykliin, jota koripallossa ei ole ollut moneen kymmeneen vuoteen. Tämä on äärimmäisen arvokas asia ja meidän pitää osata hyödyntää tämä mahdollisuus, jonka me olemme itse muiden avulla luoneet, Dettmann sanoo.

Susijengin yhteinen kesä starttaa virallisesti heinäkuussa. Osalla pelaajista on vielä seurajoukkueen kausi kesken, ja Yle Urheilu tavoittikin Dettmannin Moskovasta seuraamasta Petteri Koposen Himkin ensimmäisiä pudotuspeliotteluita.

- Meillä on hieno kesä tulossa, upeita uusia kokemuksia. Koitetaan tehdä siitä mahdollisimman hieno, kuten viimeisimmistä kesistä olemme onnistuneet tekemään. Fanien kanssa meillä on kaikilla varmasti ihan isot odotukset. Pidetään yhdessä hauskaa!

Suosittelemme sinulle