Hyppää sisältöön

Radio Kajauksen omistava Kela: Kuuluvuusaluetta laajennetaan

Antti Kela on Pohjois- ja Itä-Suomessa kuuluvan kaupallisen radioaseman Radio Kajauksen ainoa omistaja. Kelan johdolla Kajauksen kuuluvuusaluetta pyritään laajentamaan entisestään.

Radio Kajauksen toimitus sijaitsee Raatihuoneentorin nurkassa.
Kuva: Minna Heikura / Yle
Katja Oittinen,
Arto Loukasmäki

Sotkamolainen yrittäjä Antti Kela on ostanut Yle Kainuun päälliköksi siirtyneen Aki Karjalaisen omistusosuuden Radio Kajauksesta. Perjantain puolella julkaistun kaupan jälkeen Antti Kela on Radio Kajauksen ainoa omistaja. Kela käytti kaupassa etuosto-oikeuttaan osakkeisiin.

Karjalainen on tyytyväinen, että Kajaus jatkaa kainuulaisomistuksessa, mutta ei kommentoi asiaa enempää.

Antti Kela kertoo, että hinta ratkaisi.

– Hinta oli sellainen, että löytyi rahaa ostaa radio kokonaan omaksi.

Karjalainen ja Kela ostivat Radio Kajauksen lokakuussa 2012 sen perustajan, Pekka Turpeisen perikunnalta. Karjalaisen ja Kelan omistuksessa Kajauksen kuuntelualue laajeni. Kela kertoo, että suunnitelmissa on laajentaa kuuluvuusaluetta edelleen.

Ellei uusia taajuuksia myönnetä, jatkamme nykyisellä kuuluvuusalueella.

Antti Kela

– Haemme taajuutta neljälle uudelle paikkakunnalle, jotka ovat nykyisen kuuluvuusalueen luontevaa maantieteellistä laajentamista. Haluamme Suomen parhaaksi paikallisradioksi kaikilla mittareilla, Kela kertoo.

– Jos saamme yhden uuden taajuuden, olemme tyytyväisiä. Jos saamme neljä, olemme erittäin tyytyväisiä. Ellei uusia taajuuksia myönnetä, jatkamme nykyisellä kuuluvuusalueella.

Henkilöstöä ei palkata lisää Karjalaisen jätettyä Radio Kajauksen omistajuus sekä toimitusjohtajan työt.

– Jaamme työt, ja jatkan liiketoiminnan hoitamista. Kajauksen ohjelmasisällöistä vastaa toimittajana työskennellyt Tuomas Paloniemi, Kela kertoo.

Päivitetty 23.5.2014 kloo 10:08: Lisätty Antti Kelan kommentit ja päivitetty otsikkoa.

Suosittelemme sinulle