Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Poliisi pidätti useita Istanbulin mielenosoitusten takia

Poliisin ja mielenosoittajien yhteenotoissa kuoli kaksi sivullista miestä. Poliisin erikoisjoukot tekivät maanantaiaamuna ratsioita kolmelle asuinalueelle Istanbulissa.

Teemu Hallamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Turkin poliisi on pidättänyt ainakin 20 ihmistä liittyen viime päivinä Istanbulissa syttyneisiin hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin. Paikallisten medioiden mukaan poliisin erikoisjoukot iskivät kolmelle asuinalueelle Turkin suurimmassa kaupungissa.

Kaksi sivullista sai surmansa viime viikolla, kun poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Okmeydanin työläiskaupunginosaan. Varapääministeri Bulent Arinc sanoi viime viikolla, että toinen miehistä saattoi kuolla poliisin ampumaan harhaluotiin. Viranomaiset ovat aloittaneet kuolemantapausten tutkinnat.

Istanbulin mielenosoitukset alkoivat, kun muutaman kymmenen hengen väkijoukko huusi iskulauseita aikaisemmassa yhteenotossa kuolleesta nuoresta. Mielenosoittajat ottivat kantaa myös Soman kaivosonnettomuuteen. Uudet kuolemantapaukset ruokkivat lisää mielenosoituksia.

Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen useaan otteeseen. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja polttopulloilla ja kivillä. Poliisi puolestaan turvautui kyynelkaasuun ja vesitykkeihin.

Valtion uutistoimisto Anadolu kertoo poliisin takavarikoineen palopommeja ja ilotulitteita ratsioiden yhteydessä.

Uudet mielenosoitukset osoittavat, että tyytymättömyys pääministeri Recep Tayyip Erdoğania kohtaan on jälleen lisääntynyt Turkissa.

Suosittelemme