Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Yläkoululaiset saivat tutustua harvinaisiin harrastuksiin Kuortaneella

Sport & Art -nuorisotapahtuma kokosi 400 yläkoululaista Kuortaneen urheiluopistolle kokeilemaan ja tutustumaan harrastuksiin, jotka eivät ole nuorille jokapäiväisiä. Tarjolla oli urheilulajeja, käsitöitä sekä bändimusiikkia.

Sumopainia Kuortaneen urheiluopistolla.
Kuva: Olli Koski / Yle
Olli Koski
Avaa Yle-sovelluksessa

Nuijapalloa, sumopainia ja seinäkiipeilyä. Muun muassa näitä urheilulajeja koululaiset pääsivät testaamaan Kuortaneella järjestetyssä Sport & Art -tapahtumassa. Paikan päälle oli saapunut 400 pohjalaista yläkoululaista. Yksi heistä oli Nurmon yläkoulussa opiskeleva Henna Hanka, jonka mielestä parkour oli parasta mitä Kuortaneella oli tarjolla.

– Se oli vaan jotenkin kivaa. Pääsi hyppimään ja kiipeilemään, totesi Henna Hanka.

Esillä nuorten omia kiinnostuksen aiheita

Nuoret olivat saaneet itse vaikuttaa lajivalikoimaan. Koululaisten mielipiteitä oli kerätty ennen tapahtumaa opinnäytetyönä.

– Sitä kautta löydettiin sellaisia lajeja ja toimintamuotoja, jotka nuoria kiinnostavat, sanoi liikuntapalvelupäällikkö Katja Ranta-aho Kuortaneen urheiluopistosta.

Kipinää uudesta lajista

Uuden lajin itselleen Kuortaneelta löysi frisbeegolfia kokeillut Joona Mäkelä Seinäjoen yhteiskoulusta. Hän sai kokeilusta juuri sellaisen kipinän, jota järjestäjät olivat juuri toivoneet.

– Frisbeegolf oli mukavaa, en ollut kokeillut sitä aiemmin. Kavereiden kanssa suunniteltiin, että mennään kesällä kokeilemaan uudelleen, kertoi Joona Mäkelä.

Urheilun lisäksi käsitöitä ja musaa

Urheilulajien lisäksi Kuortaneen tapahtumassa oppilaat pääsivät kokeilemaan taidetta. Ekotaidepajassa tehtiin kierrätysmateriaaleista käsityötä taiteilija Soile Yli-Mäyryn johdolla. Paikan päällä koululaiset pääsivät myös kokeilemaan bändimusiikkia, kun Rock Campissa käden ulottuvilla olivat muun muassa rummut ja kitarat.

Sport & Art -tapahtuma järjestettiin viidettä kertaa Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston, Kuortaneen urheiluopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Suosittelemme sinulle