Hyppää sisältöön

Pori on myös lasten jazzkaupunki – oma festari jo kymmenvuotias

Pori Jazzin yhteyteen liittyvä lasten oma jazztapahtuma, Jazz Kids Festival tarjoaa juhlavuotenaan musiikin lisäksi myös teatteria, taikuutta ja kazoon soittoa.

Pori Jazz Kids -festivaali kokosi viime vuonna lähes 30.000 kuuntelijaa. Kuva: YLE / Tytti Rintanen

Heinäkuussa ennen varsinaista Pori Jazzia 13.-16.7. järjestettävä lasten oma jazztapahtuma viettää kesällä juhlavuottaan. Kymmenen vuoden ikään tuleva tapahtuma on ehtinyt innostaa tuhansia ja taas tuhansia lapsia ja nuoria musiikin pariin.

Kaikille ilmaisen festivaalin teemoihin kuuluvat tänä vuonna eri musiikkilajien ja työpajojen lisäksi teatteri-ilmaisu, taikuus ja kazoon soitto. Neljän päivän aikana on luvassa yli 50 erilaista elämystä

Juhlavuosi mennään totutulla ja suositulla kaavalla, johon kuuluvat Kirjurinluodon Lokki-lavan monet konsertit sekä erilaiset musiikkipajat, vauva- ja naperomuskarit ja yhteislaulutilaisuudet sekä suomeksi että ruotsiksi.

Jazzkadun lavalla nähdään huikeaa osaamista Young talent Showcase -tapahtumassa, jossa kuullaan Palmgren konservatorion sekä Espoon musiikkiopiston jazzlinjan opiskelijoiden eri kokoonpanoja. Tapahtuman seremoniamestarina on juhlien tuottaja Bianca Morales.

Yli 50 elämystä

Lasten juhlajazzeilla kuullaan tuttuja ja uusia esiintyjiä. Ikisuosittu Satu Sopanen laulattaa lapsia yhdessä Tuttiorkesterinsa kanssa jälleen. Uusia kasvoja ovat muun muassa Robin Hund & Hans Glada Orkester, huippusuositut KumKumMaa Jokeri Pokeri Box, hassu vatsastapuhuva Klovni Sebastian ja monet muut.

Musiikkipajoissa opiskellaan muun muassa kuorolaulua, jazz- ja improbänditaitoja sekä jousilla soittamista. Myös musiikkipajalaiset pääsevät Lokkilavalle esiintymään.

3-vuotinen sopimus Lastensuojelun Keskusliiton kanssa

Pori Jazz Kids festivaalin tuottaja Bianca Morales iloitsee, että Lastensuojelun Keskusliitto on lähtenyt nyt mukaan tukemaan tapahtumaa. Sopimus on tehty kolmeksi vuodeksi.

Keskusliitto on Kirjurinluodossa näkyvästi esillä Emma & Elias -avustusohjelmallaan, joka RAYN rahoittamana kokoaa yhteen järjestöjen projekteja, joilla edistetään lasten ja heidän perheidensä terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Ohjelman avulla pyritään parantamaan yläkouluikäisten ja sitä nuorempien lasten kasvuolosuhteita.

Suosittelemme sinulle